7 x slimme hacks waarmee je kleding langer mooi blijft

Het is fijn als je kleding zo lang mogelijk mooi en vlekkeloos blijft. Vergeet dure schoonmaak spullen en dure stomerijen, dat kun je heel makkelijk zelf. En wel met deze handige producten waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Graag gedaan!

1. Scheermesje

Bepaalde stofjes, zoals wol en soortgelijke stoffen, gaan pillen als je het kledingstuk vaak draagt. Vaak op plekken waar veel wrijving is, zoals onder je armen of op de rug ontstaan snel opgerolde stukjes stof die je er moeilijk af krijgt. Trekken is verleidelijk, maar niet goed voor de stof. Met een scheermesje ‘snijd’ je de opgehoopte stukjes stof er makkelijk af zonder dat je de stof beschadigt.

2. Vaseline

Een van de irritantste dingen is een rits die blijft hangen. Je bent geneigd om al je frustraties te botvieren op het ding, maar daar schiet je niks mee op. Vaseline daarentegen doet wonderen. Smeer een beetje op het punt waar de rits vast zit, beweeg de stof heen en weer en je zult zien dat hij in no-time los komt.

3. Scheerschuim

Als je je net hebt opgemaakt, maar dan besluit tóch even een ander t-shirt aan te doen, is de kans groot dat je de make-up die je net op je gezicht hebt gesmeerd voor een gedeelte aan je (hopelijk niet witte) t-shirt zit. Ga dan niet met water in de weer, maar doe er een beetje scheerschuim op. Even laten intrekken en afspoelen met lauwwarm water. Wedden dat het weg is?

LEES OOK: 8 x kleding hacks die wonderen doen voor je figuur

4. Glassex

Zijn je leren laarsjes een beetje dof geworden? Spuit een beetje Glassex op een doek en poets ze voorzichtig op. Zien ze er weer als nieuw uit.

5. Talkpoeder

Een van de meest hardnekkige vlekken worden gemaakt door olie. Gooi voortaan gewoon een beetje talkpoeder op de olievlek in je kleding en laat het een nachtje liggen. De talkpoeder zuigt de olie uit de stof en neemt het op, waardoor je de vlek (bijna) niet meer ziet. Een wasbeurt maakt het af.

6. Citroensap

Gele vlekken onder je armen komen door een combinatie van deodorant en zweet. Kun je weinig aan doen, dus is een middeltje dat de vlekken verwijdert wel zo fijn. Knijp een citroen uit op de gele plekken en laat het een nachtje intrekken. Daarna even in de was gooien en klaar ben je. Zo verwijder je niet alleen de gele vlekken maar ook de eventuele geur die erin hangt.

7. Haarlak

Als je lippenstift op je kleding hebt, gooi het dan niet in de was voordat je de plekken hebt ingespoten met haarlak. Wedden dat het er schoon uitkomt?

Beter laat dan nooit! Deze hacks had je willen weten voordat je kinderen kreeg

Daily Mail

Reageer op artikel:
7 x slimme hacks waarmee je kleding langer mooi blijft
Sluiten