Gina Koninkx
Gina Koninkx Tips & Tricks 29 okt 2019

Snoep afpakken voor gevorderden: zo snoep je stiekem van de Halloween-buit van je kids

Net zoals andere Amerikaanse feestdagen wordt ook Halloween steeds populairder in Nederland. Waar een paar jaar geleden sporadisch kinderen langs de deuren liepen, worden er inmiddels hele optochten (en feesten) georganiseerd. Bij een rondje langs de deuren hoort natuurlijk ook een tasje vol met snoep en dat zie jij ook wel zitten.

Het fijne aan Halloween is dat jouw kids langs de deuren gaan, en zij het werk doen (lees: het snoep verzamelen). Natuurlijk zit jij daar ook op te azen en wij leggen je uit hoe je subtiel hun snoep wegsluist naar jouw eigen jaszak en voorraadkast.

Halloween snoep afpakken voor gevorderden

Jij ziet al die lekkernijen één voor één in de verzameltasjes van jouw kroost verdwijnen. Tijd om daar wat aan te doen. Deze zes manieren helpen je om een deel van de Halloween-buit van je kids binnen te harken.

1. Probeer ze af te leiden

Halloween is bij uitstek het moment waarop er genoeg afleidende dingen zijn te vinden op straat. Van een uitgeholde pompoen tot een groep verklede mensen, jouw kids heb je zo afgeleid want ‘wow kijk daar, een spook!’ werkt nog altijd hartstikke goed. Kinderen zijn zo makkelijk. Dé perfecte manier om weer een handje snoep uit hun tas te graaien.

2. Bied aan om hun tas te dragen

Zeg dat het handig en fijn is als ze hun handjes vrij hebben om zelf nóg meer snoep te verzamelen. In de tussentijd smokkel jij de helft van de inhoud naar je eigen jaszak.

3. Zeg dat ze er pas morgen van mogen eten

Wees een strenge ouder en zeg dat ze er echt pas morgen van mogen eten. Tegen die tijd zijn ze al lang weer vergeten wat er precies in hun tasje zat.

4. Geef ze alvast wat snoep

Als je ze vast snoep laten eten, zitten ze snel vol (zeker als je na het avondeten pas langs de deuren gaat). Meer over voor jou om ‘s avonds als de kids op bed liggen wat te snoepen. Dikke kans alleen dat je kids later die avond last hebben van een sugarrush. Dat is dan weer minder.

5. Geef de geesten de schuld

Komen ze er toch achter dat er snoep is verdwenen? Dan kun je net zo goed de geesten de schuld geven. Beste smoes ooit om goedgelovige kinderen af te wimpelen. Als de tandenfee nog werkt dan dit ook.

6. Verstop alles bij thuiskomst

Kleine kinderen zijn easy to trick (and treat – snap je ‘m?). Als jij bij thuiskomst 3/4 van het snoep in de voorraadkast verstopt, zijn ze dat de dag erna al lang weer vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Snoep afpakken voor gevorderden: zo snoep je stiekem van de Halloween-buit van je kids
Sluiten