Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 20 juli 2016

Hand in hand (te vroeg) geboren tweeling na 2 jaar nog steeds onafscheidelijk

Dat de zusjes Jenna en Jillian Thistlethwaite meer dan een bijzondere band met elkaar hebben, bleek al bij de geboorte. Precies op het juiste moment maakte de tweeling een ontroerend gebaar waar je hart werkelijk van smelt.

Vlak na hun geboorte pakten de meisjes elkaars hand vast, wat resulteerde in een emotionele foto:

Doordat de meiden een vruchtzak deelden, liepen ze het risico om verstrikt te raken in elkaars navelstreng en hadden ze kans op andere complicaties. Uiteindelijk kwam de tweeling zeven weken te vroeg ter wereld, gelukkig zonder verdere medische problemen. Nu, twee jaar later, is het duo – gezond en wel – nog steeds onafscheidelijk:

‘Ze zijn kerngezond. Ze rennen, spelen en maken lol met hun oudere broer. Het zijn gewoon normale tweejarigen,’ vertelt moeder Sarah aan Today.

Speciale band

En hoewel de meiden dol zijn op hun oudere broer, vinden ze het geen probleem om tijd zonder hem door te brengen. Maar de meisjes gescheiden van elkaar? Nee, dat is geen optie. ‘Ze zijn alledrie erg close, maar de meiden hebben samen echt een onverklaarbare band. Als ik ze van elkaar zou scheiden, barsten ze in huilen uit. Ze willen echt niks zonder elkaar doen.’

‘Maar dat wil niet zeggen dat ze nooit ruziemaken hoor. Ze hebben er geen problemen mee elkaar de schuld te geven of om elkaar in problemen te brengen,’ voegt Sarah er snel aan toe.

Toeval

Sarah denkt nog vaak terug aan de bevalling van de tweeling. De foto waarop de meisjes elkaars hand vast hebben is per toeval het internet over gegaan. Het ziekenhuis wilde de geboorte, in het kader van Moederdag, vastleggen voor een item voor de lokale krant en televisie-omroep. Vervolgens kreeg het verhaal veel meer bereik dan verwacht.

Sarah zegt dat ze erg dankbaar is voor haar kinderen en de steun die ze van familie, vrienden maar ook van vreemden ontvangt. ‘We leven in een kleine stad en iedereen is zo trots als de tweeling op tv of internet verschijnt. Het maakt niet uit hoe vaak de meiden te zien zijn, iedereen vindt het gewoon geweldig.’

Lees oook: Je zou het misschien niet zeggen, maar dít is ook een tweeling >

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Hand in hand (te vroeg) geboren tweeling na 2 jaar nog steeds onafscheidelijk
Sluiten