Sterre Touw
Sterre Touw Gezondheid 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden waarom handdrogers in openbare toiletten eigenlijk heel erg ranzig zijn

Openbare toiletten zijn meestal niet de schoonste plekken op deze wereld om even te kunnen plassen. Nadat je zo ongeveer met je voet hebt doorgetrokken is het tijd om je handen te wassen. Als er handdrogers hangen, denk je vaak dat dat de meest hygiënische optie is om je handen te drogen. Maar het tegendeel is echter waar.

De vloeren, wasbakken en natuurlijk de toiletpotten zelf raak het liefst zo min mogelijk aan. Je zou verwachten dat als je je handen wast de handdroger schoon zal zijn. Toch zitten er duizenden vieze bacteriën in het apparaat en zit er een berg schimmel in vast.

LEES OOK: Man verovert het internet met belachelijk briljante vaatwasser tip (waardoor je borden wél passen)

Vieze handdrogers

Ondanks dat papieren handdoeken slecht voor het milieu zijn, zijn ze misschien wel een heel stuk schoner. De zilveren apparaatjes met het blauwe licht zien er heel luxe en modern uit. Ze schieten automatisch aan als je je handen ertussen doet en je handen zijn binnen no time droog. Dat is handig, maar voor je huid is het niet de beste keuze. Nichole Ward deelde een foto op Facebook laat zien hoe vies handdrogers eigenlijk zijn.

***Alright, Alright, Alright… now i think is a perfect time to tell you a few things. As y'all know how viral this…

Geplaatst door Nichole Ward op dinsdag 30 januari 2018

LEES OOK: Deze dingen zou je eigenlijk nooit in de droger moeten stoppen

Schimmel

‘Dit is wat er in een petrischaal groeide na slechts een paar dagen’, schreef ze bij de Facebook-post. ‘Dit zijn de verschillende soorten schimmels en bacteriën die je om je handen draaien als jij je handen droogt.’ Dus voor wie dacht dat handdrogers schoon waren, ben je nu uit die droom geholpen. Het apparaat is een verzamelplaats aan bacteriën die steeds weer door de draaiende lucht in de droger worden gehouden. Het liefst gaan we dus gewoon weer terug naar de (recyclebare) papieren handdoekjes, maar de drogers lijken toch echt de meest milieubewuste keuze. Voortaan je handen maar aan je broek afvegen? Of gewoon standaard een flesje desinfecterende gel in je tas stoppen. Je bent in ieder geval gewaarschuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom handdrogers in openbare toiletten eigenlijk heel erg ranzig zijn
Sluiten