Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 13 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo lang moet je je handen écht wassen na een toiletbezoek!

“Handen wassen na het plassen!” We horen het onze ouders nog zeggen. En natuurlijk zit het er inmiddels goed ingestampt. Na een toiletbezoek wassen we onze handen op de automatische piloot.

Zodra we het toilethoekje uitvliegen is het slechts een kwestie van de kraan opendraaien, een beetje zeep uit het pompje drukken en wassen maar. ‘T klusje is zo geklaard! Tenminste… Waarschijnlijk was je je handen veel te kort.

Handig trucje

Gina Radford – gezondheidsadviseur van de Britse overheid – vindt dat veel mensen onderschatten hoe lang je je handen precies moet wassen na het plassen. Om ons een handje te helpen, heeft ze een handig trucje bedacht. Namelijk het zingen van het liedje “Happy birthday”. En niet één, maar twee keer!

Twee maal de lengte van dit liedje staat gelijk aan de tijdsduur die je hoort te besteden aan het wassen van je handen na een toiletbezoek. Waarschijnlijk neurie je het liedje momenteel mee, dan wel in je hoofd. Lukt het jou om de seconden bij te houden? Het gaat om ongeveer 40 seconden.

Jazeker, het is namelijk niet de bedoeling dat je het liedje snel zingt, maar juist langzaam. Tja, je moet je handen nu eenmaal een stuk langer wassen dan je verwacht én waarschijnlijk dan je gewend bent. Nu weet je wat je te doen staat als je voortaan van het toilet afkomt. Het wordt in ieder geval een gezellige boel bij de wasbak.

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tipsenweetjes

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme