Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 11 juli 2017

Gun jezelf én je baby deze handgemaakte reiswieg (en steun vrouwen in Afrika)

Héél eventjes je handen vrij hebben is voor moeders eerder uitzondering dan regel. Je kunt je baby in die grote, logge box leggen, maar twee Nederlandse moeders, Imke en Joyce, hebben een veel beter idee. Zij halen prachtige, handgemaakte manden uit Afrika die zich perfect lenen voor dat moment waarop je eventjes je handen vrij wil hebben.

Reiswieg

Ze zijn ideaal om overdag te gebruiken als vervanger voor de box, maar ook voor onderweg. De reiswieg is gemaakt van natuurlijke materialen, geweven door Afrikaanse vrouwen. Imke: ‘Toen ik mijn 2e kind kreeg wilde ik hem niet als mini-baby alleen op z’n kamertje laten liggen overdag, maar continu dragen was ook geen optie. In mijn zoektocht vond ik deze Afrikaanse manden, maar ze bleken nog niet hier verkocht te worden. Collega Joyce heeft jarenlang gewerkt in Ghana en kent daar goed de weg. Samen zijn we de manden gaan importeren.’

Verschillende modellen

Doordat Joyce en Imke de manden naar Nederland halen, creëren ze voor de vrouwen in Afrika werkgelegenheid. Op die manier hebben zij ook hun handen vrij en kunnen hun kindjes naar school. Reden genoeg dus om een reiswiegje van Sue & Sally in huis te halen. Op de webshop hebben ze verschillende modellen en kleurtjes, die absoluut niet misstaan in de huis- of kinderkamer.

Ben jij al klaar voor je vakantie? Met deze 9 handige tips maak je het reizen met kinderen een stuk makkelijker

Reageer op artikel:
Gun jezelf én je baby deze handgemaakte reiswieg (en steun vrouwen in Afrika)
Sluiten