Handig! 9 briljante zomerhacks voor op vakantie

Uit

Het is officieel vakantie (voor de kids dan) en dat betekent pret! Maar natuurlijk kun je als ouder ook wel wat handigheidjes gebruiken die het zomerleven een stuk makkelijker maken.

Van ijsjes tot zelfgemaakte sproeiers, van sponskettingen tot koelingselementen.

1

Waterballon koelbox

Vul waterballonnen en knoop ze vast. Stop de gevulde ballonnen in de vriezer. Als ze bevroren zijn, kun je ze in de koelbox leggen om het eten koud te houden. Als de waterballonnen ontdooit zijn, kunnen de kinderen ermee spelen.

2

IJs drinkpakjes

Verzamel een aantal leuk bedrukte drinkpakjes van de kinderen en plaats ze in de vriezer (vier uur werkt het beste). Knip de pakjes daarna open aan de bovenkant. Snij ook voorzichtig van de bovenkant een stukje naar beneden zodat de opening wat groter wordt. Zo kun je er met een lepel bij of je wacht even totdat het ijs een klein beetje ontdooit is en laat de kinderen het opzuigen met een rietje.

3

DIY sproeier

Kinderen zijn gek op spelen met water en met deze zelfgemaakte sproeier zullen ze dus ook erg blij zijn. Check hieronder hoe je het maakt:

4

Draagbare LEGO-kist

Je kent het wel: de kinderen laten hun LEGO-speelgoed o-ve-ral slingeren (dat weet je omdat je geregeld op een LEGO-blokje gaat staan, ouch). Als jullie op vakantie gaan en de kinderen per se hun LEGO mee willen nemen, is deze draagbare kist echt wat voor jou. Check hieronder hoe je het maakt:

5

Sponsketting (om koel te blijven)

Als de kinderen lekker buiten willen spelen met het warme weer, kan deze sponsketting uitkomst bieden. Check in de video hieronder hoe je het aanpakt:

6

Zand verwijderen

Als je babypoeder over jouw lichaam en het lichaam van je kinderen smeert, blijft zand niet plakken.

7

Geen last van kleefhanden

Heerlijk zo’n ijsje, alleen een beetje jammer dat het altijd smelt en over de handen van je kinderen heen loopt. Als je een cupcakehouder over het stokje schuift is dat probleem opgelost!

8

Waterdicht

Op menig festival zijn ze al zo slim: gebruik afsluitbare plastic zakken om je telefoon te beschermen tegen water en zand. You can thanks us later.

9

Natuurlijk verkoelingsmiddel

Mix aloë vera met water en stop het mengsel in de vriezer. Aan het einde van de dag kun je hiermee je lichaam verkoelen en verzorgen.

Check ook even: 10 handige trucs voor ouders, in de categorie: waarom hadden we hier nog niet eerder aan gedacht? >