Iris Kodde
Iris Kodde Work & Life 26 jan 2016
Leestijd: 4 minuten

Handig! Met deze 6 tips houdt je smartphone het een jaar langer uit

Hoe frustrerend is het dat je anderhalf jaar na de aanschaf van je nieuwe smartphone, eigenlijk alweer een nieuwe nodig hebt? De batterij gaat inmiddels niet meer zo lang mee en er zitten ook wat barstjes hier en daar. Lees vooral verder, want met deze tips gaat jouw telefoon een stuk langer mee.

Batterij besparen

Het is altijd hetzelfde liedje, is de batterij weer leeg. Misschien helpen onderstaande tips wel om jouw smartphone wat langer mee te laten gaan:

Als je batterij snel leeg raakt, kijk dan door welke apps dat komt. Zowel op iPhones als op Android-telefoons is dit terug te vinden in instellingen. Als er een app is die je continu notificaties stuurt die eigenlijk niet helemaal nodig zijn, zet deze dan uit. Hetzelfde geldt voor de locatievoorzieningen. Het checken van je locatie op iPhone kost ontzettend veel batterij. Natuurlijk kun je best even je route checken, maar er zijn ook apps die continu bijhouden waar je bent. Als je een langere batterijduur wilt, kun je het best kieskeurig kiezen welke apps je wel je locatie wil laten checken en welke niet.

Oh, en nog een batterij tip: laat apps niet continu verversen op de achtergrond. Dit kun je bij iPhone uitzetten via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond. Op Android ga je naar Instellingen > Data-gebruik > Achtergrond gegevens beperken.

Tegenwoordig heb je ook hoesjes met daarin een externe batterij. Oftewel: je ‘zet je hoesje aan’ en je kan opladen. Fancy! Twee vliegen in één klap, want een hoesje beschermt ook nog eens tegen beschadigingen. Daarnaast heb je ook externe adapters waar je je oplaad-snoertje aan kunt hangen en klaar is Kees.

Valt je batterij nou echt niet meer te redden, ook al staan al je instellingen batterij-proof? Dan zit er niks anders op dan even langs de winkel te gaan voor een nieuwe batterij.

Een goed hoesje

Heel vanzelfsprekend, maar wil jij lang met je telefoon rond blijven lopen? Schaf dan een goed hoesje aan. Een voorbeeld van een goed hoesje is die van Tech21. Deze bevatten een materiaal genaamd D3O®. Dit materiaal is te kneden, maar als het een harde klap krijgt wordt het hard. Hierdoor heb je een flexibel hoesje dat ervoor zorgt dat je telefoon op en top beschermd is. In dit filmpje kun je zien wat de impact is op dit materiaal bij een harde klap.

Blijf up-to-date

Software updates worden niet voor niets uitgebracht. Kleine updates bevatten meestal alleen verbeteringen en oplossingen voor problemen. Hoe recenter je update dus is, hoe minder problemen je zal tegenkomen. Maar pas wel op, als je al een erg oud toestel hebt kan het zo zijn dat de software te nieuw is voor jouw telefoon. Hierdoor kan het de telefoon ook juist belemmeren in plaats van verbeteren.

Vervang kapotte onderdelen

Is je scherm kapot? Vervang hem dan. Het ligt eraan hoe erg hij gebroken is, maar door veel barsten in je scherm is je telefoon ook gevoeliger voor water. Je kunt er ook een screenprotector op laten zetten, maar dat biedt minder bescherming dan een heel nieuw scherm. Alleen is een nieuw scherm natuurlijk wel een tikkeltje duurder dan een screenprotector.

Geheugen continu vol?

Zit je geheugen continu vol en begin je te twijfelen of je niet een nieuwe telefoon moet kopen met meer geheugen? Stop it! Ga eerst na of je niet een aantal nutteloze apps hebt. Kijk ook in Instellingen (Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik) hoeveel geheugen iedere app inneemt. WhatsApp wordt bijvoorbeeld steeds groter naar mate je meer afbeeldingen ontvangt. Het opnieuw installeren van deze apps kan ook helpen.

Het nadeel van een iPhone is dat je één keer het geheugen kiest en het vervolgens niet kunt uitbreiden. Dit is bij Android-telefoons wel mogelijk. Er is wel een soort USB-stick voor de iPhone uitgevonden. Die stop je in je iPhone, je zet er foto’s op en vervolgens kun je deze op je laptop zetten. Ja, je kunt ook gewoon een snoertje pakken en ze meteen op je laptop zetten, maar als je laptop even niet binnen bereik is, is dit een makkelijke en snelle oplossing! Kijk hier voor meer informatie.

Als je een iPhone hebt, werkt het ook om je fotostream uit te zetten. Dit kan bij Instellingen > Foto’s en Camera.

Last but not least, controleer of je je foto’s wel volledig hebt verwijderd. Als je een foto één keer verwijderd, belandt hij in de ‘onlangs verwijderd’-map, dus is de foto nog niet volledig verwijderd van je telefoon. Deze map legen kan een hoop schelen voor je geheugen.

Langzame telefoon?

Als je telefoon langzaam wordt kan dat meerdere redenen hebben. Als het geheugen heel vol zit kan hij langzamer worden, veroudering is een reden, maar ook het werkgeheugen van je telefoon kan vollopen. Door het werkgeheugen van je telefoon te herstellen kan je telefoon weer sneller worden of kunnen niet werkende functies weer gaan werken.

Op de iPhone doe je dit op de volgende manier: Druk op de aan/uitknop totdat de zet uit-functie in beeld komt. Laat de aan/uitknop los en druk op de home button totdat je weer op het beginscherm van je iPhone komt.

Heb jij nog een goede tip? Reageer op onze Facebook!

Hoe vaak check jij je telefoon? Deze app zoekt het voor je uit! Pas op! Deze cijfers kunnen confronterend zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Handig! Met deze 6 tips houdt je smartphone het een jaar langer uit
Sluiten