Sophie Nortier
Sophie Nortier Gezondheid 14 okt 2020
Leestijd: 11 minuten

Handig overzicht: gezonde en minder gezonde voeding voor je kind

Let op met: zout / natrium

We weten allemaal dat te zout eten niet onder gezonde voeding valt. Maar waarom?

Zout is de belangrijkste drager van de voedingsstof natrium. Deze stof gebruikt het lichaam voor het regelen van de vochtbalans en de bloeddruk. Daarnaast zorgt het ook voor een goede werking van spier- en zenuwcellen.

Een natriumtekort komt eigenlijk weinig voor, dit komt omdat je veel zout binnenkrijgt via voeding en het lichaam er maar weinig van loslaat. Te veel zout daarentegen wel. En vooral bij kids kan dit extra snel voorkomen. De nieren van jonge kinderen zijn namelijk nog niet sterk genoeg om veel zout te verwerken. Te veel zout kan op latere leeftijd schade veroorzaken aan de nieren.

Voedingsadvies zout

Het wordt daarom aangeraden om tot ze vier jaar oud zijn, nog even geen te zoute producten te geven. Hieronder vallen bijvoorbeeld gewone kaas, smeerkaas, vleeswaren, kant-en-klare sauzen en snacks.

Maar let er bijvoorbeeld ook op dat je niet te veel zout toevoegt aan het eten dat je kookt. En ook is er vaak zout toegevoegd aan groenten uit een blik of potje. Daarom zijn diepvriesgroente of verse groente een betere keuze als het om gezonde voeding gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Handig overzicht: gezonde en minder gezonde voeding voor je kind
Sluiten