Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 16 aug 2016

Handig! Zo is de fles wijn binnen een paar minuten koud

Plop! Onze wijnconsumptie kan in de zomer soms een tikkeltje uit de hand lopen. Een goed glas witte wijn is nu eenmaal de perfecte +1 op een zomerse dag. Mits goed koud. Met deze 3 trucjes praat je over een paar minuten (score!).

Heb je eenmaal gekozen welke wijn het wordt, zo krijg je ‘m snel op goede temperatuur. Want er zijn nog meer trucjes dan alleen de emmer met ijs.

[STAP stap=”1″]

De magie van zout

Zout is niet alleen een 112-middel wanneer er rode wijn wordt gemorst. Weinig mensen weten dat zout ook
het koelproces kan versnellen. Doe flink wat ijsblokken in een emmer of badje met water en voeg enkele lepels zout toe. Zout doet het ijs sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw drankje. In een paar minuten heb je een lekker koude fles.

[STAP stap=”2″]

Van fles naar glas

Als het gaat om het koelen van wijn focussen we ons vooral op de fles. Maar dat duurt vaak wel even, zelfs in de ijskast. Geen zin om te wachten of staat het bezoek al bijna voor de deur? Verdeel de wijn over kleinere glazen om het afkoelproces te versnellen. Plaats ze in de ijskast of zelfs even voorzichtig in de diepvriezer (niet te lang!) en het gaat veel sneller.

[STAP stap=”3″]

Een natte doek

Meer tijd om handen? Wikkel een schone, natgemaakte doek om de fles heen voordat je ‘m in de koelkast stopt. Het vocht van die doek houdt de kou namelijk beter vast en waardoor de fles in zijn geheel sneller afkoelt.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten op Facebook!

Hallelujah! Vanaf nu kun je wijn ook eten als ijsje>

Reageer op artikel:
Handig! Zo is de fles wijn binnen een paar minuten koud
Sluiten