Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle april 20, 2017

Fijn: deze 7 handige functies van Android ken je nog niet

We denken onze telefoon door en door te kennen, maar vaak weet je de krochten van het apparaat niet zo een, twee, drie te vinden. En als dingen makkelijker kunnen, dan willen we je dat natuurlijk niet onthouden. Deze handige tricks kan je Android telefoon dus gewoon!

Sommigen zitten verstopt in het instellingen-menu, en anderen moet je gewoon even weten. Na dit lijstje ben je helemaal up to date.

1. Laat de boel lekker voorlezen

Als je in de trein of achter het stuur zit en je geen tijd hebt om iets te lezen, kun je het natuurlijk ook gewoon lekker voor laten lezen. Door wie? Gewoon door je telefoon zelf. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid en zet de spraakfunctie aan.

2. Spaar je batterij met je achtergrond

Als je een achtergrond hebt met veel wit erin, dan is de kans groot dat je batterij eerder leeg is dan dat je een donkere achtergrond kiest. Dat ligt aan de automatische pixel-highlighter die is ingebouwd in je telefoon. Helaas kunnen nog niet alle Androidtelefoons dit, maar de meeste Samsung telefoons zijn zo ingesteld dat de helderheid zich automatisch aanpast aan de kleur van de achtergrond.

3. Vind je telefoon makkelijk terug

Als je je telefoon kwijt bent, dan is het wel zo fijn als je die terug kunt vinden. Dat kan dus door de Android Device Manager. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Toestel administrators en kies ‘zoek dit apparaat op afstand’. Kies dan ook voor ‘laat externe vergrendeling toe en wis’. Als je dan je telefoon verliest, kun je ‘m traceren via deze website.

4. Schakel het gastaccount in

Als je je telefoon tijdelijk aan iemand anders wil uitlenen zonder daar de hele inhoud voor te wissen, is daar de gastmodus voor in het leven geroepen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is met je vinger van beneden naar boven te swipen en het gebruikers icoontje bovenin rechts aan te raken. De optie ‘voeg gebruiker toe’ verschijnt dan, waarna je kunt aangeven welke toestemmingen je de gastgebruiker geeft. Krijg je je telefoon weer terug, kun je dit gastaccount gewoon weer verwijderen.

LEES OOK: Maak je Apple device kids-proof

5. Je telefoon besturen zonder je vingers

Ja, dat kan gewoon. Android biedt je namelijk de mogelijkheid om je telefoon alleen met hoofdbewegingen te besturen. Handig als je met je handen vol staat of gewoon te lui bent om je telefoon vast te pakken. Het enige wat je hoeft te doen is de app EVA Facial Mouse te installeren. Benieuwd hoe de app werkt, bekijk dan gewoon even deze handleiding.

6. Speel een geheim spel

De makers van Android hebben een grappig geheimpje verstopt in je telefoon. Het is natuurlijk niet zo goed als het gouden oude snake, maar wel net zo verslavend. Ga naar Instellingen en kies Over telefoon. Als je vaak achter elkaar op Android Versie tikt, verschijnt er een marshmallow in je scherm. Als je die ook weer meerdere keren aantikt, opent zich vanzelf een mini game. Je kende het’m niet? Snel proberen!

7. Blokkeer irritante bellers

Word je steeds maar weer lastiggevallen door dezelfde telemarketeer? Dan kun je je telefoon erop instellen dat-ie het telefoontje voortaan blokkeert. Ga naar Instellingen > Telefoon > Telefoon afwijzing > Automatische afwijzingen. Wedden dat je dan nooit meer lastig hebt van opdringerige bellers?

Geen Android telefoon? Dit zijn 12 handige trucjes voor je iPhone

Reageer op artikel:
Fijn: deze 7 handige functies van Android ken je nog niet
Sluiten