Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 25 jun 2018
Leestijd: 5 minuten

Handige checklist voor je op vakantie gaat met je kinderen

Tickets geboekt? Check. Tien badpakken die je nooit allemaal gaat aantrekken? Check. Verse producten uit de koelkast gehaald? Eh, is het heel erg als je dit bent vergeten? Met deze checklist vergeet je nooit meer iets voor je de sleutel omdraait en vakantie gaat vieren.

De voorpret voor de vakantie is bijna net zo leuk als op het strand vertoeven zelf. Al vergt het ook wel de nodige voorbereiding, helemaal met een kind on board. Met deze checklist laat je het huis goed achter en kom je op vakantie niks tekort.

Veilig weg

Om er zeker van te zijn dat het huis veilig is als jij twee weken weg bent, kun je een sleutel achterlaten bij de buren voor noodgevallen. Maak je je snel zorgen om het huis? Gun jezelf een beetje zekerheid met ThuisWacht van Interpolis. ThuisWacht let op je huis als je er niet bent en stuurt een seintje naar je telefoon als er beweging is. Via de app kan je meekijken met wat er thuis aan de hand is. En je schakelt via dezelfde app ook meteen hulp in als het nodig is.

Pre-check de locatie

Gaat het hele gezin mee op reis? Check van tevoren bij je hotel of de camping welke faciliteiten er zijn voor kinderen (zoals een knutselclubje in de ochtend of babyzwemmen) en schrijf deze op. Als je kinderen zich vervelen of jij wilt eens wat anders doen dan zandkastelen bouwen, weet je precies wat je in de buurt kunt doen. En check van tevoren alvast wat restaurants in de buurt hoe kinderwagenproof ze zijn en welke plekjes ideaal zijn voor kinderen (lees: niet te ver lopen, lekkere menukaart, etc).

Het allerbelangrijkste: een paspoort

Reis je binnen de EU? Dan volstaat een identiteitskaart. Ga je verder weg, dan zul je ook voor je kinderen een paspoort moeten aanvragen. En ja dat geldt ook voor baby’s. Het klinkt als een open deur, maar net zoals het checken van de vervaldatum van je eigen paspoort (jep, pak ‘m er maar even bij inderdaad) hebben je kids er ook een nodig.

Universele badplug

Ja, het bestaat. En het is very handy. Is je kindje nog klein? Je maakt van elke wastafel zo een lekker badje voor je baby. Scheelt een hoop gedoe in de douche.

Verduisteringsgordijn in reisformaat

Op zonovergoten bestemmingen kan het lastig zijn om het slaapritme dat je baby en ook oudere kinderen gewend zijn erin te houden. Het grootste gedeelte van de dag schijnt namelijk de zon. Leen of koop een verduisteringsgordijn speciaal voor reizen en je kan elke kamer geschikt maken om lekker in te slapen.

Het huis

Als je op vakantie gaat, denk je in eerste instantie vooral aan wat er allemaal mee moet. Maar hoe je het huis achterlaat is ook belangrijk. Check of er nog afval in de bak zit en gooi deze weg voor je gaat, maak de koelkast schoon, verschoon de bedden (het is heerlijk om thuis te komen in een schoon bed) en sla een voorraadje houdbare boodschappen in. Mocht je thuiskomen en de supermarkt is dicht, heb jij in ieder geval houdbare melk of koffie in huis.

Afneembare slabbetjes

Of je nu op autovakantie gaat, met het vliegtuig of gaat kamperen: afneembare slabbetjes schelen je een hoop was. Even schoonmaken na het eten en je kan hem gelijk weer gebruiken.

Luisterboeken

Wil je na verhaaltje nummer veertien zelf ook even een uiltje knappen in het vliegtuig of de auto? Zorg dan dat je een aantal luisterboeken op je telefoon of tablet installeert. Via een betaalde app of gratis te downloaden op internet. Ideaal als je kinderen heel erg van voorlezen houden.

Een universeel dekentje

Dit is een handige tool voor, nou ja, voor wat niet? Bij gebrek aan een speelmatje kan je kleine hierop spelen. Moet je kleine worden verschoond? Gebruik de deken als extra ondergrond op het hotelbed. Borstvoeding geven aan het zwembad? Gebruik de deken voor wat meer privacy. Eén deken is meer dan genoeg, dus check even of er nog ruimte in je koffer is voor een lichtgewicht exemplaar.

Inpakken

Kinderen hebben over het algemeen net wat minder outfits nodig dan jijzelf en waarschijnlijk past het allemaal prima in een handbagagekoffer. Koop kindertrolleys die als handbagage mee kunnen in het vliegtuig, zodat je de hele reis alles bij de hand hebt voor de kleintjes. Reis je met de auto? Pak dan een apart tasje in met wat klein speelgoed, een schone onderbroek of extra luier voor het geval dat en gezonde snacks waar ze lekker van kunnen blijven eten. Zo is alles goed georganiseerd en hoef je niet in 3 koffers te speuren naar toetendoekjes.

Op vakantie zonder kinderen

Ga je een weekendje weg zonder kinderen? Met ThuisWacht van Interpolis kun je met een gerust hart weg. Door de camera te installeren ben je met de bewegingssensor en sirene op de hoogte als er iets mis is. Je kinderen hoeven overigens geen ingewikkelde codes te onthouden om het alarm uit te zetten. Met een badge aan hun sleutelbos kunnen ze makkelijk in huis komen. En dankzij deze badge weet jij vanaf een afstandje wanneer ze weer veilig thuis zijn.

Zo, dan is het enige dat nog ontbreekt op je checklist het laatste puntje: heel veel genieten. Want als die batterij weer is opgeladen, kom je helemaal zen en zonnig weer thuis. En dat is misschien nog wel het leukste aan op vakantie gaan. Weer thuiskomen in je eigen veilige huisje.

Heb je een minuutje? Doe mee met dit korte onderzoekje en maak kans op een tegoedbon van kleertjes.com.

In samenwerking met Interpolis

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Handige checklist voor je op vakantie gaat met je kinderen
Sluiten