Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 19 jul 2017

5 x handige hacks waarmee de krassen op je zonnebril als sneeuw voor de zon verdwijnen

Als je zonnebril nieuw is, berg je hem de week na aankoop nog netjes in z’n cover, maar daarna verdwijnt-ie negen van de tien keer onderin je tas tussen de rest van je spullen. Gevolg: krassen op de glazen. Voordat je naar de winkel rent voor een nieuwe, neem deze handige trucjes in acht, waarmee je die krassen heel makkelijk verwijdert.

Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes.

1. Tandpasta

Iedereen heeft een tube tandpasta in huis staan, dus deze truc is heel haalbaar. Zorg er wel voor dat je een gladde tandpasta gebruikt, zonder whitening-effect. Dit zal je glazen alleen maar meer aantasten. Doe een klein beetje tandpasta op een tandenborstel en wrijf (zonder hard te duwen!) in kleine rondjes over de plek waar de krasjes zitten. Spoel de bril af en droog met een schone, katoenen doek. Voilà! Je glazen zijn weer als nieuw.

2. Soda

Als je bang bent dat je tandpasta niet geschikt is om te gebruiken voor de glazen van je zonnebril, is soda een goed alternatief. Meng een paar scheppen soda met een beetje water, zodat er een pasta-achtige substantie ontstaat. Wrijf met een oude tandenborstel over de glazen en je bereikt hetzelfde effect als met tandpasta.

3. Metaalpoets

Zorg ook hier ten eerste dat je een metaalpoets kiest die niet te hardnekkig is, om nog meer krassen te voorkomen. Wrijf de poets over het glas om de krassen te verwijderen. Let op: het kan even duren voor je resultaat ziet. Haal de metaalpoets er vervolgens af met alcohol en een schone doek.

4. Auto wax

Wat op de lak van je auto werkt, werkt dus ook op de glazen van je bril. De wax vult als het ware de krasjes op, waardoor je er vervolgens weinig meer van ziet.

5. Schaf een nieuwe bril aan

Geen zin om in de weer te gaan met doekjes en goedjes, kies dan voor een kwalitatief goede zonnebril. Bij online shop The Next Closet vind je de mooiste designerexemplaren voor een lief prijsje. Pure win-win dus! Met de zonnebrillen collectie die ze speciaal voor Famme hebben samengesteld ben je klaar voor een kras vrije zomer ;-).

Waarschuwing: gebruik deze middeltjes alleen op eigen risico. We zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele schade die de hacks aan je bril toebrengen.

Deze 7 plekken op je lichaam moet je écht niet vergeten in te smeren.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x handige hacks waarmee de krassen op je zonnebril als sneeuw voor de zon verdwijnen
Sluiten