Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Gezondheid 2 okt 2017

9 x dit zegt hoe je je handtas vasthoudt over je persoonlijkheid

Je tas: je stopt er van alles in en gooit hem gauw om voordat je de deur uit gaat. Maar wist je ook dat de manier waarop je ‘m draagt iets over je zegt? Dit zegt hoe je je handtas vasthoudt over je persoonlijkheid.

Patti Wood, een lichaamstaal expert, legt uit wat de manier waarop je je tas draagt zegt over jou en je karakter.

1. Over je schouder en dicht tegen je lichaam

Draag je je tas het liefst onder je arm geklemd? Dan ben je praktisch. Mensen moet zich eerst aan jou bewijzen voordat ze je vertrouwen voor zich winnen. Je bereikt graat je doelen. Daarnaast maakt je graag indruk op anderen en ben je altijd alert.

2. Over je schouder en los bungelend

Als je je tas op deze manier draagt ben je net zo losjes. Je maakt je geen zorgen en leeft graag in het hier en nu. Je bent zelfverzekerd en straalt dat ook uit naar anderen. Spontaniteit is waar het bij jou helemaal om draait.

3. Je draagt je tas op je onderarm

Jij straat graag luxe en autoriteit uit. Hoe groter je tas is, hoe meer je ervan houdt om op te vallen. Als je je tas iets verder van je afhoudt, ben je volgens Wood een sterke vrouw die niet graag met zich laat sollen. Wood: ‘Je draagt je tas vol trots, als een ere symbool, het geeft een gevoel van status.’

4. Je houdt ‘m vast in je hand

Op anderen kom je assertief en georganiseerd over. Niet gek ook, als je tas licht genoeg is om in je hand mee te dragen. Jij ziet je tas echt als een praktisch accessoire en neemt alleen de essentials mee. Dan past ‘ie voilà zo in je hand.

5. Je houdt ‘m met beide handen vast voor je lichaam

Vrouwen die hun tas voor hun lichaam vasthouden zijn een beetje verlegen. Je staat liever niet in de spotlights en je kunt je soms wat ongemakkelijk voelen tijdens het socializen. Wood: ‘Ik zie vrouwen dit in het openbaar doen als ze niet veel mensen kennen, gestresst of gewoonweg verlegen.’

LEES OOK: 10 ideeën tegen verveling, die in je handtas passen

6. Cross body met de tas naar voren

Jij bent een echt globetrotter. Je bent altijd opzoek naar de nieuwste hotspots en reist graag naar verre bestemmingen. Maar ook in je eigen stad ga je graag van hot naar her. Wood: ‘Sommige mensen dragen cossbody tassen omdat het de veiligste, meest stabiele en makkelijke tas is als je veel loopt. Hij wordt vaak gedragen door mensen in grote steden en reizigers.’

7. Cross body met de tas naar achteren

Casual, kalm en een eigen wil zijn de woorden die jou als geen ander opsommen. Door je tas naar achteren te dragen, druk je letterlijk de lasten naar de achtergrond. Je bent veel liever ontspannen dan je druk te maken om het leven.

8. Op je rug

Vrouwen die een rugtas dragen, zorgen graag voor zichzelf en de mensen om hun heen. Je bent graag op iedere situatie voorbereid. En je vraagt je vaak af: ‘wat als..’ Tegelijkertijd maak je totaal niet druk om wat anderen van je denken en een gezonde levensstijl staat bij jou voorop.

9. Geen tas

Houd je totaal niet van tassen? Dan ben je het meest zelfverzekerd. Volgens Wood betekent dit dat je graag beoordeeld wordt voor wie je bent en niet om wat je draagt of hoe je eruit ziet. Bovendien hou je ervan om je vrij te bewegen, zonder een tas om je arm.

Haha! Dit nieuwe bierbuik heuptasje is werkelijk om te gillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x dit zegt hoe je je handtas vasthoudt over je persoonlijkheid
Sluiten