Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Tips & Tricks 6 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Genoeg vlees, kip en vis? Deze hapjes kun je ook bereiden op de barbecue!

Lekker hoor, al dat vlees op de barbecue. Maar verandering van spies – uhhh spijs – is ook wel ‘s leuk. En alle vegetarische gasten worden ook héél blij van deze top ideetjes voor op de barbecue. Eet smakelijk!

1. Avocado’s

Snijd een x aantal avocado’s in kwarten, bestrijk ze met een vleugje olie en grill ze tot er streepjes ontstaan. Op deze manier krijgen je favo vruchten een verrassende rooksmaak, yummie! 

2. Ananas

Ananas is lekker op zich, maar door de barbecue krijgt dit fruitsoort een extra bite. Je kunt ze slices eventueel bestrooien met (vanille)suiker voor een extra zoete smaak.

3. Ander fruit

Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten klaarmaken op de barbecue. Van appels tot mango en bananen (met pindasaus!)… Rijg plakjes aan een spies en grillen maar! Maak het fruit aan met een vleugje honing, zodat het fruit karamelliseert.

Lees ook: Festival, barbecue of strandfeestje? Deze zomeroutfits zijn fantastisch!

4. Mais

Een hele maiskolf op de barbecue? In Amerika is dit niet voor niets een klassieker!

5. Aardappelen

Je kunt (zoete) aardappelen ook op de barbecue poffen. Voorzie jouw favo aardappels van een laagje olie en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 45 minuten op de barbecue en smullen maar! Je kunt aardappeltjes natuurlijk ook lekker grillen. Wat dacht je van krieltjes met zeezout en rozemarijn?

6. Groenten

Groenten worden tijdens de barbecue vaak geserveerd in salades, maar je kunt natuurlijk ook gewoon groentespiesen maken. Of wat dacht je van asperges?

7. Kaasfondue

Vul een stuk brood met jouw favo kaas (camembert en brie werken heel goed op de barbecue!) en stop het in een houten doosje. Laat de kaas 15 minuutjes op de barbecue smelten en je hebt je eigen kaasfondue gemaakt.

8. Gegrilde kaas

Sommige stevige kazen kunnen prima gegrild worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van halloumi? Echte kaasliefhebbers zullen hun hart ophalen tijdens de barbecue!

Lees ook: De fijnste barbecue hacks voor een geslaagd tuinfeestje

9. Chocola

Neem een paar bananen en snijd ze aan één kant in, zodat je de chocola hierin kunt leggen. Plaats de bananen op een stukje aluminiumfolie en bak ze een paar minuutjes op een gesloten barbecue.

10. Cake

Een plakje cake op de grill? Jazeker! Met een laagje roomboter wordt het buitenste laagje lekker bros. Het is ‘t proberen waard…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme