Maaike Helmer
Maaike Helmer 1. Categories 4 september 2015

Happy Redhead days: dag voor roodharigen

Het is weer zover: de jaarlijkse Redhead Days! Leuk: in Breda zijn allerlei activiteiten, speciaal voor roodharigen. Om je alvast te inspireren: fotografe Maja Topcagic fotografeerde een aantal vrouwen met rood haar, als je dit ziet wil je je haar toch meteen verven?

Vanaf vandaag (4 september) tot en met zondag 6 september vinden in het centrum van Breda de Redhead Days plaats. Het festival is gratis en iedereen (ook niet-roodharigen) is welkom. Op vrijdagavond is er een kick-off party en op zaterdag zijn er onder andere fotoshoots, lezingen, exposities en workshops. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Zondag is er een fotoshoot waar álle roodharigen op worden vastgelegd. Hier vind je meer informatie over de Redhead Days.

Roodharigen door de eeuwen heen

Ook auteur Jackie Collis Harvey zal tijdens de Redhead Days een lezing geven, op zondag om 14 uur in de Grote Kerk van Breda. Zij schreef over de mysteries van roodharigen het boek ‘Ginger‘. Ze onderzocht de rol van rood haar in de wetenschap, godsdienst, politiek, literatuur, seksualiteit en het feminisme, door de eeuwen heen. Als dat niet interessant is…


Deze opmerkingen kunnen roodharigen niet meer hóren… >

Heb je ook rood haar, en ben je er trots op? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Happy Redhead days: dag voor roodharigen
Sluiten