Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 15 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

No more drama in de badkamer! Zo was je zonder problemen de haren van je kids

Zelf kunnen we er intens van genieten, onze haren wassen. Een heerlijke hoofdmassage en de frisse geur van shampoo. Voor kinderen daarentegen kan het een ramp zijn. Is het bijna onmogelijk om zonder drama de haren van je kiddo te wassen? Met deze tips gaat het vanavond een stuk makkelijker.

Zonder problemen de haren wassen van je kind

Ze zijn bang dat er iets in hun ogen komt en begint te prikken, dat ze achterover in het water kinkelen of ze houden simpelweg niet van iemand die wild haarshampoo over hun hoofd scrubt. Geef ze eens ongelijk wat betreft dat laatste. Haren wassen vond je zelf ook vreselijk vroeger, vooral als die ‘grote mensen handen’ veel te hard aanvoelden op je koppie. Daarom pak jij het anders aan bij jouw kids.

LEES OOK: Hoe vaak moet je je haar knippen? Een expert geeft antwoord op deze vraag!

1. Haren wassen met shampoo zonder prik

Natuurlijk heeft de markt er al op ingespeeld: er bestaat shampoo zonder prik. Heel handig voor kinderen die bang zijn dat ze zeepzop in hun ogen krijgen. Als het dan al gebeurt, prikt het in ieder geval niet.

2. Doe het in de douche en niet in bad

Het is waarschijnlijk makkelijker om het haar van je kids in de douche te wassen. Dan kunnen ze in ieder geval niet achterover wegglippen en volledig kopje onder de badkuip in glijden. Scheelt een heleboel tranen.

3. Dek hun ogen af

Je kunt ook de ogen van je kleintje afdekken met een washandje, kleine handdoek of nóg leuker: duikbril. Hierdoor komt er geen water in hun ogen en dat is nou precies wat de meeste kids zo vervelend vinden aan haren wassen.

4. Zwemles doet ook wonderen

Veel kinderen houden niet van haren wassen omdat ze watervrees hebben. Wat daarbij – zeker als ze wat ouder worden – kan helpen is zwemles. Ze worden daardoor veel gemakkelijker met water en zijn minder bang om dit in hun gezicht te voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
No more drama in de badkamer! Zo was je zonder problemen de haren van je kids
Sluiten