Renée
Renée Algemeen 20 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ha! Als je déze Harry Potter boeken bezit heb je (veel) goud in handen

Verslond je vroeger de Harry Potter boeken alsof het niets was? Sterker nog, heb je flink wat nachten weinig geslapen omdat je het boek maar niet dicht kon slaan? Dan hopen we dat je een paar specifieke Harry Potter boeken in bezit hebt. Die zijn nu namelijk een fortuin waard.

Harry Potter boeken: eerste druk

Het is zo’n ongelofelijk verhaal dat het fantastisch is. Een Harry Potter fanaat vond de eerste druk boeken in een kringloopwinkel voor omgerekend 3,40 euro per stuk. Wat blijkt? Ze heeft toch een partij goud in handen.

Om precies te zijn kocht de 21-jarige Hayley Malsom Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks en Harry Potter en de Halfbloed Prins. Ondanks dat Hayley fan is, had ze geen idee dat ze wel heel speciale Harry Potter boeken kocht.

Fortuin waard

Wat blijkt? De Harry Potter boeken zijn een fortuin waard. Het ligt uiteraard aan de conditie van de boeken, maar een eerste editie-boek dat in goede staat is levert je tot wel 70.000 euro op. Dat is 5000 keer meer dan de originele verkoopprijs. Hoor jij de kassa ook rinkelen?

Van Harry Potter en de Steen der Wijzen zijn bijvoorbeeld 500 boeken in omloop. Dat betekent dat je een kleine kans hebt dat jij het bezit. Dus, waar heb jij je boeken liggen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Unilad

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme