Susan Dalstra
Susan Dalstra Lifestyle 6 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

Gaat je hart sneller kloppen van het najaar? Dan herken je deze dingen vast ook

Het einde van de zomer maakt ons altijd een beetje melancholiek. Het voelt als een uitgestrekt zondagavond-gevoel. De met wijn doordrenkte avonden op het terras, de barbecues, de kleine zomerjurkjes en de kinderen die veel later gingen slapen dan zou moeten, maar wat maakt het uit want het is zomer en te warm om te slapen – die dagen zijn voorbij.

Truien en pompoen

En terwijl we uit alle macht het moment dat de panty’s en truien weer uit de kast komen zo lang mogelijk proberen uit te stellen, is er altijd die ene vriendin die intens gelukkig wordt van herfst. De vriendin die 19 recepten met pompoen uit d’r hoofd weet, die leeft in haar boots, het gelukkigst wordt van eindeloze boswandelingen en niet kan ophouden over de kleuren van de natuur in het najaar.

Haar liefde voor de herfst is een deel van haar persoonlijkheid. Dit moet je weten over de vrouw die zich het gelukkigst voelt in het najaar.

1. Ze kent geen rancune

De vrouw die van de herfst houdt, is geen haatdragend type. Ze probeert uit te vinden hoe ze het best met een situatie om kan gaan en gaat dan verder met haar leven in plaats van ergens nog maanden ontevreden over te zijn. Ze is niet bang om haar vrienden te confronteren als ze het ergens niet mee eens is en laat andermans drama niet met haar aan de haal gaan.

2. Ze houdt van verandering

Het najaar draait om vernieuwing. De vrouw die zo dol is op dit seizoen, houdt ervan zo nu en dan de boel op te schudden. Soms kan ze opeens alle meubels in huis anders neerzetten of haar lange lokken rigoureus kortwieken. Deze vrouw staat nooit stil. Ze heeft een hekel aan routine en is binnen het gezin of de vriendengroep altijd degene die met nieuwe ideën komt.

3. Ze doet niets waar ze zich niet goed bij voelt

Ze verkiest een warme trui met lekker zittende boots altijd boven een bikini en teenslippers. Ze heeft een hele kast tussenjassen en haar mouwen zijn standaard te lang zodat ze die over haar handen kan trekken. Maar dat comfortabel willen voelen, gaat verder dan haar garderobe. Ze geeft nooit toe aan groepsdruk en houdt zichzelf graag ver van lastige situaties. Al heeft ze soms wel een klein duwtje nodig om die comfortzone af en toe te verlaten.

4. Ze heeft een hart van goud

Ze is open over haar emoties en een goede luisteraar voor anderen die advies nodig hebben. Als je haar als vriendin hebt, ben je een bokfont omdat ze vrijwel altijd begripvol en meegaand is. Ze is het type dat bevriend wordt met de vrouw achter haar in de rij van de supermarkt en de eerste die een helpende hand reikt.

5. Ze vindt geluk in de kleine dingen

Ze wordt vrolijk van knisperende bladeren, kaneel op haar cappuccino en versgeplukte bloemen. Ook binnen relaties en vriendschappen heeft ze geen grootste gebaren nodig. Geef haar pizza en een goed gesprek en ze is meer dan tevreden. Het is niet dat ze per se makkelijk is; ze vindt gewoon geluk in alledaagse dingen.

6. Ze kijkt graag naar het grotere plaatje

Ze is dol op de kleine dingen in het leven, maar verliest niet het grote plaatje uit het oog. Ze dagdroomt zich een weg door meetings. Ze kan zich verliezen in gedachten over de grootte van het heelal en het maken van plannen om haar wildste dromen te verwezenlijken. Ze weet dat geluk belangrijker is dan welke ruzie dan ook en dat een onvoldoende geen grote gevolgen heeft voor de lange termijn. Met dat perspectief is ze prima in staat zich een weg door de echte wereld te banen.

7. Ze houdt negatieve personen op afstand

Niemand heeft tijd voor energiezuigers, maar vooral de herfst-vrouw is een ster in deze types blokkeren. Ze doet gewoon haar eigen ding; of dat nou de miljoenste boswandeling of een appeltaart bakken is. Sommige mensen vinden het misschien irritant dat ze met haar hoofd in de wolken of dat ze nooit eens vasthoudt aan hoe het normaal gaat, maar dat is waar dit seizoen om draait. Niets blijft hetzelfde, maar ze zal altijd haar geheel eigen, unieke persoon zijn. Ook wanneer de winter aantreedt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme