Redactie
Redactie Persoonlijk 18 november 2014

Hartverscheurend: 5-jarig meisje werd verkracht en schrijft brief

Sara en Peter uit Essex zijn de ouders van hun toen 5-jarige dochter die in 2011 verkracht werd door haar 12-jarige buurjongen. Het jonge slachtoffer schrijft na 3 jaar een brief aan de politie waarin ze zich afvraagt waarom de jongen nog steeds niet gestraft is.

Het was een zonnige zomerdag in 2011 toen Sara met haar 5-jarige dochter ging lunchen bij de buurvrouw, tevens haar vriendin. De kinderen speelden en er was geen vuiltje aan de lucht. Totdat de zoon van de buurvrouw het jonge meisje meenam naar zijn kamer en de gordijnen dichtdeed. Hierna zette hij porno op en verkrachtte het 5-jarige slachtoffer. Ze vertelde het de dag erna aan haar moeder Sara. 3 jaar later loopt de buurjongen nog steeds op vrije voeten rond. Het meisje is zo ongelooflijk boos, verdrietig en teleurgesteld dat ze de Essex-politie een brief schrijft:

‘Geachte meneer, Toen ik 5 jaar was is mij iets verschrikkelijks overkomen en het was jouw taak om dit af te handelen en om hem te straffen. Maar je deed je werk niet en liet me stikken. Dit maakt me verdrietig, van streek en boos, want ik ben een kleine meisje, toen was ik vijf, en inmiddels zijn we drie jaar verder zonder dat hij gestraft is.

Deed je dit expres, omdat hij 12 was? Ik ging ervan uit dat je mij zou helpen, maar in plaats daarvan liet je mij verder zakken in ellende. Ik dacht dat de politie iets goeds was en dat ze slechte mensen zouden oppakken, maar blijkbaar niet. Dus je bent fout en je zou beter moeten weten. Ik hoop dat je weet dat ik heel erg teleurgesteld in je ben. Volgens mij moet je me een brief schrijven waarin je sorry zegt. Dit doe ik namelijk bij mijn vrienden als ik iets stouts heb gedaan.

Ik hoop dat je beter gedrag vertoont in de toekomst en het juiste doet en ik hoop dat hij op een dag krijgt wat hij verdient.’

Het is je kind en het is verschrikkelijk

‘Wat er door je heen gaat als ouder als je zoiets hoort, dat is hartverscheurend’, zegt Sara. De buurjongen vertelde dat het een vader-moederspel was en hij had zijn buurmeisje gevraagd om wel haar mond te houden. Peter schakelde de kindermisbruik-afdeling van de Essex Police, waarbij hij gelijk schofterig werd behandeld. Gelukkig was er een sergeant die Peter en Sara een verklaring namens hun dochter liet afleggen. Bij thuiskomst kregen ze een telefoontje dat de buurjongen vrijwillig alles had toegegeven en dat een eventuele verklaring van het meisje niet meer nodig was. Alles zou nu worden geregeld en de jongen zou worden gestraft. Althans, dat is wat Sara en Peter verteld werd…

Een brief terug

3 jaar laten bleek dat de politieofficieren, die deze zaak zouden afhandelen, de jongen alleen een waarschuwing hebben gegeven waardoor hij dus nog steeds ongestraft rondloopt. Peter en Sara hebben bijna €50.000 uitgegeven aan juridische procedures, maar het heeft allemaal niet mogen baten. Hoofdcommissaris Derek Benson schrijft het slachtoffer een handgeschreven brief terug: ‘Ik verontschuldig mij voor de fouten die zijn gemaakt bij de Essex Police, toen we erachter kwamen wat er met je was gebeurd. Het spijt me dat je zoiets verschrikkelijks hebt moeten doormaken en ik wens je het beste voor in de toekomst.’ Peter wilde er zeker van zijn dat de falende officieren nooit meer zullen terugkeren naar de kindermisbruik-afdeling. Nooit meer.

Hoewel niet met elkaar te vergelijken toch heel hartverscheurend: Jongetje (4) schrijft brief aan de ‘slechte mannen’ die zijn puppy meenamen

Reageer op artikel:
Hartverscheurend: 5-jarig meisje werd verkracht en schrijft brief
Sluiten