Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 11 sep 2015

Hartverscheurend: broer (5) en zus (11) werden verlaten door hun ouders

Al ruim 11.000 keer werd de video gedeeld en er kwamen honderden reacties op. De video over Tawiah (11) en haar vijfjarige broertje Badu is hartverscheurend. Vier jaar geleden werden ze achterlaten door hun ouders, omdat zij niet voor hen konden zorgen.

Geef een familie

De video werd in opdracht gemaakt door SOS Kinderdorpen. Onder de slogan Geef een familie helpen ze kinderen wereldwijd. Door kwetsbare families te ondersteunen om te voorkomen dat hun kinderen er alleen voor komen te staan. En door kinderen zonder familie, zoals Tawiah en Badu, een nieuwe familie te geven bij een van de fantastische SOS-moeders in de kinderdorpen of te ondersteunen in een van de familieversterkende programma’s van SOS.

Ik zeg fantastisch, omdat ik onlangs deze moeders mocht ontmoeten. Speciaal voor Famme reisde ik af naar Ghana om de projecten van SOS Kinderdorpen te bezoeken en om met locals de sloppenwijken van hoofdstad Accra te bezoeken. Daar heb ik talloze kinderen, zoals Tawiah en Badu die ook uit deze wijken komen, gesproken. Je kunt je soms niet voorstellen hoe deze kinderen in complete armoede leven. Het was prachtig om te zien hoe de SOS kinderen in de dorpen weer gelukkig zijn, met broertjes en zusjes spelen en naar school gaan. Kortom: weer een beetje kind kunnen zijn en aan een toekomst bouwen. Binnenkort lees je meer over mijn reis op Famme.

Mocht je het programma van SOS Kinderdorpen willen steunen dan kan dat via deze link >

Reageer op artikel:
Hartverscheurend: broer (5) en zus (11) werden verlaten door hun ouders
Sluiten