Redactie
Redactie Persoonlijk 16 jul 2014

Hartverscheurend: vader laat baby photoshoppen na overlijden

Beroep doen op iemand om een foto te laten photoshoppen klinkt niet echt vreemd. Dit is alleen wel de meest ontroerende oproep ooit. De uit Ohio afkomstige Nathen Steffel en zijn vrouw waren de kersverse ouders van hun pasgeboren dochtertje Sophia. Vorige week overleed ze.

Sophia had een leverhemangioom en stond op de wachtlijst voor een nieuwe lever. Door complicaties kwam ze vroegtijdig te overlijden. Ze was pas zes weken oud. Steffel deed een oproep op Reddit of er iemand was die een foto van Sophia wilde photoshoppen. Immers, ze hadden nooit de kans gekregen om Sophia zonder slangen en ander ziekenhuisapparatuur te fotograferen.

Ontroerend verzoek

Zijn verzoek: ‘My daughter recently passed away after a long battle in the children’s hospital. Since she was in the hospital her whole life we never were able to get a photo without all her tubes. Can someone remove the tubes from this photo?’

Honderden mensen boden zich gelijk aan de foto te photoshoppen. Nathen werd erdoor overrompeld en zat soms wel tot drie uur ‘s nachts achter de computer om de meest unieke photoshoppers uit te kiezen. Dit leverde ontroerende en hartverwarmende resultaten op. Bekijk hier een aantal van de foto’s:

“It helped knowing that others cared enough to stop whatever they were doing in their own lives to either send me a picture or just their condolences.”

Het is prachtig om te zien hoe mensen belangeloos in actie komen voor een gezin in rouw en hun kwaliteiten inzetten om het leed enigszins te verzachten.

Met de komst van photoshop is er een stuk meer mogelijk geworden. Bekijk ook deze mooie foto’s van een vader met levendige fantasie.

Reageer op artikel:
Hartverscheurend: vader laat baby photoshoppen na overlijden
Sluiten