Janne Vogel
Janne Vogel Kids 28 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Fotograaf deelt bijzondere foto’s van stervend meisje met aangeboren hartafwijking

Adalynn werd geboren met een ernstige hartafwijking, die haar al op twee-jarige leeftijd fataal werd. De foto’s van haar overlijden zijn hartverscheurend.

Fotograaf Suha Dabit, oprichter van World Of Broken Hearts en ervaringsdeskundige, fotografeerde Adalynns laatste momenten met haar familie. De fotoserie is hartverscheurend en prachtig tegelijk.

Hartafwijking

Adalynn werd vanaf haar geboorte ondersteund door een zogenaamd steunhart (LVAD), terwijl ze wachtte op een harttransplantatie. Een steunhart is een mechanische pomp die de functie van de linkerhartkamer ondersteunt of overneemt. In de meeste gevallen is dit een goede tijdelijke oplossing voor patiënten met een hartafwijking, maar Adalynn kreeg last van complicaties. Ze ontwikkelde door haar LVAD een bloedprop die haar hersenen beschadigde en ervoor zorgde dat ze niet meer in aanmerking kwam voor een transplantatie. De dokters konden niets meer voor haar doen.

World Of Broken Hearts

Suha kent de angst die de ouders van Adalynn hebben doorgemaakt. ‘Dit had ik kunnen zijn. Mijn dochtertje heeft een nieuw hart gekregen en het gaat inmiddels goed met haar, maar ik heb tijden met dezelfde angst geleefd.’ Ze richtte World Of Broken Hearts op om orgaandonatie en hartafwijkingen meer onder de aandacht te brengen na haar eigen ervaringen. ‘Het maken van deze foto’s was moeilijk voor me, maar ik vind het zo belangrijk dat ik het heb gedaan. Ik voelde de onvoorwaardelijke liefde van haar ouders en wist dat dit de laatste vastgelegde herinneringen aan haar zouden zijn.’

LEES OOK: Moeder deelt prachtige foto om haar doodgeboren dochtertje te eren

Boodschap

De ouders van Adalynn gaven Suha toestemming om de foto’s te delen op de World of Broken Hearts Facebookpagina, waar zij ze plaatste met een prachtige boodschap over aangeboren hartafwijkingen.

‘Ik zou je kunnen vertellen dat er zo’n 40 duizend baby’s per jaar worden geboren met een hartafwijking. Ik zou je kunnen vertellen hoe weinig geld er wordt besteed aan onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen. Ik zou je kunnen vertellen dat Adalynn een van de 20 mensen is die vandaag sterft, wachtend op een transplantatie.

Maar er zijn geen woorden die kunnen beschrijven welke pijn en liefde ik heb gevoeld tijdens het maken van deze foto’s. Hartafwijkingen kosten te veel mensen het leven. Het maakt families kapot en dwingt broertjes en zusjes om te snel op te groeien. Het verandert je op elk aspect in je leven, en tot de kern van je hart en ziel. Het is moeilijk en oneerlijk. Dit. Dit is de realiteit voor families die met hartafwijkingen te maken hebben. Elke dag.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Fotograaf deelt bijzondere foto’s van stervend meisje met aangeboren hartafwijking
Sluiten