Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 31 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Hartverscheurende keuze: kinderwens groter dan eigen leven

Alle nieuwssites besteden er aandacht aan en ook wij werden wel heel stil van de keuze van deze kersverse moeder. Elizabeth Joice, een 36-jarige vrouw uit New York koos voor het leven van haar ongeboren baby in plaats van haar eigen leven.

Na kanker overwonnen te hebben leek het erop dat Elizabeth nooit zwanger zou kunnen worden. Maar het wonder geschiedde en ze bleek toch zwanger. Vlak na het geweldige nieuws kregen zij en haar man te horen dat ze opnieuw een tumor hadden ontdekt.

Geen MRI

De keuze was hartverscheurend: het kindje niet ter wereld laten komen en vechten voor haar eigen leven of doorgaan met de zwangerschap en geen behandelingen kunnen volgen. Ze koos voor het laatste. Ook omdat ze het niet had kunnen verkroppen als ze nooit meer zwanger had kunnen worden na een volgende kuur en therapie. Omdat Elizabeth geen MRI-scans kon krijgen werkten de doktoren zonder deze essentiële tool om de nieuwe tumor te verwijderen. Het mocht niet baten. In januari werd hun dochtertje Lily vroeg gehaald omdat Elizabeth zieker en zieker werd. Ze hebben nog twee maanden tijd met elkaar gehad. Op 9 maart overleed Elizabeth.

Voor Famme toont de keuze van Elizabeth hoe sterk de wens van een kindje kan zijn. Haar keuze is ontroerend en onverteerbaar tegelijkertijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hartverscheurende keuze: kinderwens groter dan eigen leven
Sluiten