Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 25 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder deelt hartverwarmend filmpje: ‘Ze maakten zijn dag goed door hem simpelweg op te merken’

Het is als ouder één van je grootste angsten: je kind wordt buitengesloten, mag niet meespelen en wordt allesbehalve geaccepteerd. Je wil je kind het liefst beschermen tegen al het kwaad op de wereld, en kan dan ook wel juichen als je ziet dat je kleine goed meekomt in de groep.

Moeder Christy Rowden deelde een hartverwarmende video van haar 7-jarige zoontje Asher, die werd gevraagd mee te basketballen door een groep oudere jongens. Spoiler: heel, heel lief.

Adoptie

Christy adopteerde Asher en zijn zusje Mercy vijf jaar geleden uit Uganda. Ze woont in een niet heel multiculturele buurt en is zich er sterk van bewust dat er nog steeds wordt gediscrimineerd in de wereld. Zoals elke moeder wil ze niets liever dan dat haar kinderen worden geaccepteerd en mee mogen doen, dus de jongetjes die op Asher afstapten wil ze het liefst een lintje geven.

Basketballen

Afgelopen maandag nam ze beide kids mee naar een stadspark, waar wat oudere kinderen een potje basketbalden op het veldje. Asher bekeek het spelletje van een afstandje, te verlegen en onzeker om te vragen of hij mee mocht doen. Na een tijdje liep een van de jongetjes naar hem toe om zich voor te stellen en te vragen of hij mee kwam spelen. Volgens Christy was Asher ontzettend nerveus, maar stemde hij toch in.

‘Ze waren zo lief’, schreef Christy in de caption onder haar post, die binnen no time viral ging. ‘Ze betrokken hem bij het spel door hem de bal te laten vangen en gooien en juichten hem toe en gaven hem high-fives. Ik kreeg er serieus tranen van in mijn ogen.’

Welkom

‘Er zijn zoveel kinderen die in hun eigen bubbel leven en eigenlijk geen contact maken met vreemden buiten hun eigen vriendenkring’, legt Christy verder uit. ‘De kinderen die Asher opmerkten en hem vroegen of hij mee wilde doen waren anders. Deze jongetjes zágen hem en het kwam in hen op om hem te vragen mee te spelen. Ze verwelkomden Asher alsof hij een van hun teamleden was. Mijn hart smolt een beetje.’

Spread the love

Christy besloot het filmpje te delen om de ouders van de jongetjes te laten weten wat een betekenisvolle daad ze die dag verrichtten. Dat het filmpje viral zou gaan had ze nooit verwacht.

‘Ze maakten de dag van een kleine jongen door hem simpelweg op te merken’, vertelt ze. ‘Dit maakt dat ik me zoveel meer bewust wil zijn van wat er om me heen gebeurt. Het herinnert me eraan dat de kleinste dingen iemand een speciaal gevoel kunnen geven.’

Wij zijn het helemaal met haar eens. Spread the love.

LEES OOK: Heftig: de foto van dit ‘spelende’ meisje laat ons even slikken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme