Vrouw schrijft hartverwarmende brief aan alle (thuis)zorgmedewerkers

Overwerkt, onderbetaald en ondertussen ook nog voor je geliefden zorgen: veel mensen begrijpen pas wat het betekent om in de zorg te werken tot je er zelf mee wordt geconfronteerd.

Stereotypering

Als gevolg daarvan worden veel zorgmedewerkers gezien als mensen die de billen van ouderen afvegen omdat ze geen diploma hebben om iets anders te doen. De 24-jarige Beth Sturgis heeft schoon genoeg van die stereotypering en schreef een rake brief waarin ze uiteenzet wat het werkt zo speciaal maakt en waarom alle verzorgden alle respect verdienen.

‘Ik heb het bericht geschreven omdat ik in de media vaak de negatieve kanten van ons werk belicht zie. Mensen gaan er vanuit dat we gewoon iemand zijn die af en toe binnenwipt, een makkelijk klusje doet en weer gaat’, verklaart Beth. ‘Ik wil dat mensen weten dat we zoveel meer doen en we oprecht geven om onze cli├źnten.’

In haar brief schrijft ze:

‘Vandaag heb ik een man die de oorlog heeft overleefd geholpen met wassen en aankleden omdat ouderdom hem hard heeft geraakt. Hij kan niet meer lopen en deze dingen zelf doen omdat zijn lichaam sneller achteruit gaat dan zijn geest. Vandaag heb ik de medicatie van een mevrouw met Alzheimer georganiseerd. Medicatie waarvan ze zelf niet eens weet dat ze het krijgt. Medicatie waarvan zij en ik allebei weten dat het ‘t onvermijdelijke niet voorkomt.

Toverstafje

Mijn baan is niet makkelijk. Er zijn een hoop dagen waarop ik thuis kom en huil om alles wat ik heb gezien. Dingen die ik niet kan controleren of kan oplossen met een toverstafje. Ik heb zware dagen, maar ook mooie dagen. Ik ben naar de begrafenis geweest van mensen die ik heb verzorgd, en ik heb gehuild om het verlies van hun levens. Soms heeft de impact van hun dood net zoveel impact op me als mijn eigen familie. Het is moeilijk om niet gehecht te raken. Maar ik doe dit werk omdat ik om die mensen geef.’

Beth kreeg een overweldige stroom aan (positieve) reacties op haar relaas. ‘Ik doe dit niet voor persoonlijke erkenning maar omdat ik vind dat iedere verzorgende dankbaarheid verdient voor alles wat ze doen.’

Reageer op artikel:
Vrouw schrijft hartverwarmende brief aan alle (thuis)zorgmedewerkers
Sluiten