Redactie
Redactie Lifestyle 15 juli 2016

Hatsa! 7 manieren om te ontstressen van een rommelig huis

Troep in huis. Je loopt er het liefst met half dichtgeknepen ogen langs of je kijkt helemaal de andere kant op. Maar ééns moet er toch opgeruimd worden.

Met deze stappen zijn jij en je huis in een mum van tijd weer helemaal zen!

[STAP stap=”1″]

Begin met opruimen van de keuken

Staat de keuken zo vol dat koken onmogelijk is? Begin dan met opruimen. Zet alleen op het aanrecht wat je echt élke dag gebruikt en probeer spullen die niet in de keuken thuis horen ergens anders op te bergen. Leer jezelf (en de rest van het gezin) aan om schooltassen, post en boodschappen niet op het aanrecht te laten slingeren. Voilá, kijk eens wat een ruimte.

[STAP stap=”2″]

Geef spullen een vaste plek

Ben je altijd van alles kwijt? Sleutels, afstandsbediening, telefoon, agenda. Dan komt dat vast omdat je deze spullen overal laat rondslingeren. Probeer daarom een vaste plek voor elk item te zoeken. Hang je sleutels bijvoorbeeld op een haakje, zet de telefoon terug in de standaard en leg de afstandsbediening in de buurt van de tv.

[STAP stap=”3″]

Sorteer je kleding

Ligt alles door elkaar en draag je de helft niet? Of struggle je elke morgen met wat je aan moet? Ga dan eens door je kast heen! Ruim op en geef weg wat je niet meer leuk vindt, niet meer past of niet meer draagt. Tip: koop niet meer kleren dan je hangers hebt (niet valsspelen!) en haal elke keer iets uit je kast zodra je iets nieuws hebt. Zo houd je orde en blijft je kast overzichtelijk. Scheelt weer tijd in de ochtend.

Bron: amtsss

[STAP stap=”4″]

Ga door de papierstapels heen

Zorg er ten eerste voor dat alles wat digitaal kan, digitaal gaat. Schrijf je daarnaast uit voor (onnodige) nieuwsbrieven en maillijsten. Last but no least: sorteer de papieren in een map met tabbladen. Zo weet je precies welke afschrijving, rekening etc. waarbij hoort.

[STAP stap=”5″]

Richt je huis minimalistisch in

Oké, niet letterlijk natuurlijk. Logisch dat er wat kinderspeelgoed rondslingert, maar zodra je moet lopen alsof er mijnenveger gespeeld wordt is er iets mis. Ga dus eens na of je tevreden bent met alle meubels en bouw de kamers niet te vol.

[STAP stap=”6″]

Houd het huishouden bij

Je kan als een gek om de week het hele huis onder handen nemen of je kan dagelijks iets doen. Stel vaste dagen en tijden in om huishoudelijk werk te doen, zo blijft de boel netjes (lees: dag, stapel afwas) én heb je tijd over.

[STAP stap=”7″]

Vermijd blauwe schermen in de slaapkamer

Het is namelijk funest voor je nachtrust. Zet daarom je iPhone op de nightshift functie en houd digitale apparaten (met blauwe schermen) zo ver mogelijk bij de slaapkamer vandaan. Slaap lekker!

Welke stappen ga jij toepassen? Laat het hier weten!

Oei, opletten: stress maakt je lelijker! >

Reageer op artikel:
Hatsa! 7 manieren om te ontstressen van een rommelig huis
Sluiten