Redactie
Redactie Kids 30 jun 2014

Hè? Deze foto heeft voor enorme ophef gezorgd

Instagram staat er vol mee. Schattige foto’s van schattige kinderen die schattige dingen doen. Of grappige dingen. Of gekke gezichten trekken. Of baby’s in bikini. Of zonder, maar dan waggelend in een luier. Toch blijft het een heikel punt, foto’s van je kinderen publiceren op het wereldwijde web. Mensen kunnen het als ongepast bestempelen. Waar ligt de grens?

Deze foto, afkomstig van Courtney Adamo, was in eerste instantie verwijderd van Instagram. Adamo (woonachtig in Londen, moeder van vier) ontving een aantal emails van Instagram waaruit bleek dat er foto’s waren verwijderd van haar account. Om welke het precies gingen, zeiden ze niet. Wel maakte Instagram duidelijk dat ze de regels had geschonden.

Omdat ze geen idee had om welke foto het ging -immers, er was volgens haar niets mis met de foto’s- postte ze de bovenstaande foto opnieuw. Ditmaal werd haar Instagram account accuut geblokkeerd. Op het eerste gezicht zien we een meisje van achttien maanden die haar buik uitzet, met daaronder: ‘baby girl undies’. Het meisje was bezig met zindelijk worden en Adamo vond dit een een mijlpaal. Het moest worden vastgelegd. Instagram dacht hier duidelijk anders over.

Adamo was ontzet; vier jaar aan familiefoto’s waren verdwenen. Een woordvoerder van Instagram legt uit dat er een balans moet zijn tussen wat er wel en niet gepost mag worden. Zo is het publiceren van naakt een omstreden topic. Maar omdat het hier ging om een meisje met enkel een blote buik, werden er onmiddellijk hashtags gecreëerd om te laten zien dat dit geenszins vulgair is. #BringBackCourtneyBabyccino en #savethebelly bereikten Instagram binnen no time en de blokkering werd opgeheven.

Waar ligt de grens? Is het vastleggen van je baby in een kinderbad of op het strand nog wel mogelijk, als je het daarna wil plaatsen? Het punt is blijkbaar, dat niet iedereen er met dezelfde intentie naar kijkt zoals jij voor ogen had. Er lopen een hoop mesjogge mensen rond, maar mag je er als ouder zijnde niet vanuit gaan, dat je zelf aanvoelt wat er wel en niet kan?

Zie hier van Adamo er zelf van vindt. We zijn benieuwd naar jouw opinie! Geef je mening op onze Facebook-pagina >

Deze baby’s met getekende wenkbrauwen zorgde ook voor ophef. Oordeel zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hè? Deze foto heeft voor enorme ophef gezorgd
Sluiten