Redactie
Redactie Kids augustus 27, 2014

Hè? Zo cool, deze helmen en skates kunnen tekenen

Kinderen zijn dol op tekenen. Op muren, op straten of gewoon op papier. De poppetjes hebben stokjesarmen en heuse verhalen en avonturen worden 2D uitgebeeld. Het project ‘Pastello: Draw Act‘ laat zien hoe tekenen nog creatiever kan worden.

Voor een speciaal kinderproject in de National Gallery of Victoria in Australië bedacht het Italiaanse MatheryStudio iets heel leuks. In speciale interactieve ruimtes laten ze kinderen spelen met vetkrijt. En het is meer dan tekenen alleen. Door fysiek bezig te zijn met tekenen in de daarvoor ontwikkelde ruimtes treden de kinderen uit hun comfort zone en krijgt tekenen een hele andere dimensie. Zo zijn er helmen en skates bedekt met vetkrijt waarmee ze langs de muren gaan. Of grote, met wax bedekte, objecten waar ze papier overheen moeten halen. Ook hangen er levensgrote ronde exemplaren aan touwen waarmee mag worden gespeeld. Door middel van sport, optredens en bewegingen creëren de kinderen ware kunstwerken.

Pastello

Pastello is Italiaans en staat voor krijt, het hoofdcomponent uit het project. Ze hebben expres gekozen voor vetkrijt omdat de wax gesmolten en gekneed kan worden, zodat er verschillende vormen kunnen worden gemaakt.

Reageer op artikel:
Hè? Zo cool, deze helmen en skates kunnen tekenen
Sluiten