Beauty 2 jul 2015 Eva Dusch

Heb er lak aan! Probeer deze trends uit op je nagels

De tijd dat de klassieke rode nagel steevast koploper was, is allang voorbij. De nagellaktrends volgen elkaar in rap tempo op en we experimenteren er lustig op los met verschillende kleuren, texturen en prints. Is er alweer iets nieuws onder de horizon? Jawel! De grote vraag is alleen: welke vind je het proberen waard?

1. Het is halve maan

Nagellak
Bewandel de ongebaande paden en lak dit keer alleen je lunula. Me wattes? Dit is het witte gedeelte aan de basis van je nagel dat de vorm heeft van een half maantje. Lak ‘m bij voorkeur mint- of koraalkleurig, nog zo’n trend deze zomer (zie ook punt 11). Ook gezien: lak bij sommige nagels alleen je lunula en bij andere nagels juist je hele nagel behalve je lunula. Dit levert een speels effect op.

2. Wegstrepen

Nagellak
We ruiken een seizoen waarin de simpele streep opeens ubercool gaat zijn. Zet bijvoorbeeld een verticale zilveren streep langs de linkerkant van je nagel, houd een verticale streep in het midden van je nagels ongelakt of ga voor hagelwitte nagels met een gouden of zwarte horizontale streep in het midden. Óf, en dit is onze favoriet, ga voor het zebra-effect: witte horizontale, ‘schaduwachtige’ strepen. DIY: Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals ‘striping tape’ verkrijgbaar! Dit is een tape die je op je nagels plakt om strakke vlakken op je nagels te lakken.

3. Grafische gekte

Nagellak
Deze past helemaal in de minimalistische en grafische golf die al een aantal maanden over ons heen komt.
Of het nu om je interieur, tatoeages of nagellak gaat.

4. Over de top

Nagellak
Oké, je moet er echt van houden of een mani-verslaafde zijn, want deze trend is op z’n zachtst gezegd niet makkelijk op te brengen. Maar áls het dan eenmaal erop zit, dan ben je wel de tent aan het rocken.

5. Op het randje

Nagels
De truc: het moet eruit zien alsof je je nagellak er heel slordig en snel hebt afgehaald. Het leuke: dit is ook het echte verhaal. Lak je complete nagel en haal de lak er vervolgens weer af totdat alleen je nagelriemen nog gekleurd zijn. En we kennen allemaal de uitspraak van Samantha uit Sex and the City: soms een beetje buiten de lijntjes kleuren is helemaal niet erg.

6. French manicure

Nagellak
Deze klassieker zien we dit seizoen in nieuwe vormen. En dan vooral op de niet-traditionele manier. In de kleuren diep paars en lavendel, met een gouden top of zelfs een dubbele ‘French-tipped manicure‘ in turquoise. Ohlala!

7. Rode vlag

Nagellak
Rode lippen: check. Rode nagels: dubbel check. De klassieker kan bij elk seizoen en elke gelegenheid.
Ga voor chique rood, rozig-rood of oranje-rood zoals Marilyn Monroe.

8. Lekker slordig

Nagellak
Ben jij sowieso geen koningin in het feilloos lakken van je nagels? Last van trillende handen? Of stoot je na een perfecte laksessie overal tegenaan? We kennen het, maar dit seizoen is dit alles behalve erg want je nagels moeten juist niet perfect gelakt zijn. Laat het eruit zien alsof ze al half afgebladderd zijn. Wil je het helemaal volgens de laatste regels doen? Probeer het dan met de kleuren grijs, goud of nude.

9. Meer marmer

Nagellak
Wie had ooit gedacht dat klassiek marmer uit oma’s keuken ooit zo’n hipster-upgrade zou krijgen? Wij in ieder geval niet. Het kan in de woonkamer, badkamer, keuken en nu -ja echt- op je nagels. Grijs marmer met een witte streep er doorheen, om precies te zijn.

10. Geinig groen

Nagellak
Niet een kleur waar we snel onze nagels in zouden dopen, maar hé, als de modegoden het zeggen. Gelukkig geen gifgroen, maar stijlvolle donkere tinten.

11. Nude

Nagellak
Hou je niet van al die grappen en grollen op je nagels? Dan zit je sowieso goed met een nude-kleur op je nagels. Maak het eventueel minder saai door te experimenteren met kleine steentjes of diamantjes erop.

12. Oranje boven

Nagellak
Of je nu kiest voor rood-oranje, feloranje, perzikkleur of koraalkleur, zolang het maar in de lijn van oranje zit bewandel je het juiste pad.

13. Geometrisch

Nagellak
Een beetje schots en scheef kan soms helemaal geen kwaad. Ga voor geometrische lijnen in de kleuren blauw en grijs.

14. Ombré-effect

Nagellak
Dit keer niet in je haar, maar op je nagels. Met turquoise en wit bijvoorbeeld, alsof je de zee op je nagels hebt (zeggen de ontwerpers tenminste) of met koraalkleur.

How-to: ombré-nagels>

15. Linnen-effect

Nagels
Onze ultieme favoriet, want compleet nieuw, onverwacht en súper zomers: een wit linnen-effect op je nagels. Zag jij ‘m aankomen? Wij in ieder geval niet. En dit is véél beter dan al die foute linnen broeken van onze mannelijke wederhelft.

Cute! Kunstige nagellak voor kinderen >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Heb er lak aan! Probeer deze trends uit op je nagels
Sluiten