Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 1 oktober 2015

Heb je contactlenzen? Dan zijn deze 8 situaties vast herkenbaar

Er gaat een wereld voor je open als je voor het eerst met je lenzen in naar buiten stapt. En ze zijn ook hartstikke handig, behalve als onderstaande dingen weer eens gebeuren.

1. De zoektocht

Wáárom zijn lenzen doorzichtig? Wáárom zijn ze zo klein? Die gedachten zijn vast al een aantal keer door je heen gegaan als je weer eens op zoek moet naar je lens. Want viel hij nou op de rand van de wasbak of toch op de grond? Oh, nee. Straks sta ik er nog op! En hóe kun je nu een lens zoeken als je niet eens scherp ziet? Aáárgh!

2. De knipoog

Je lenzen zijn eigenlijk al een tijdje aan vervanging toe, maar het kan nog nét. En ja, dan zijn je ogen wel eens droog en moet je even knipperen. En nee, meneer in de trein, ik knipoog niet naar u. Gênant…

3. De waas

Je wrijft nog even drie keer goed in je ogen, maar die waas gaat maar niet weg. Help! Ik word toch niet blind of zo? Snel wil je je lenzen in je ogen doen, want dan zie je vast al een stuk beter. Tot je het lege lenzendoosje ziet en je je realiseert dat ze de hele nacht in je ogen hebben gezeten…

4. Dubbelop

Je oog heeft echt maar één lens nodig, geen twee. En als je dat toch doet, ja, dan zie je even héél erg scheel.

5. De zoektocht, deel II

Dat je je lens buiten je oog kwijtraakt tot daar aan toe, maar als je zeker weet dat hij ín je oog zit en je hem dan niet meer kunt vinden, zorgt voor blinde (ha-ha) paniek. Want straks zit hij achter je oog en moet je naar de dokter en misschien vindt hij hem ook niet meer terug en dan moet je naar het ziekenhuis en… uiteindelijk blijkt hij gewoon opgevouwen in je ooghoek te zitten. Relax!

6. De wisseltruc

Het verschil tussen links en rechts blijft soms moeilijk. Min twee in het oog waar eigenlijk min vier hoort en andersom schiet natuurlijk totaal niet op.

7. De lenzenvloeistof struggle

Je kunt nooit ergens spontaan blijven slapen, want je hebt je lenzenvloeistof niet bij je. En je lenzen een nachtje in een bakje water leggen is ook niet bepaald bevordelijk voor de gezondheid van je ogen.

8. De panda

Eérst je lenzen, dan je make-up is de regel. Want als je het omdraait zit je mascara geheid waar het niet moet en heb je voor je het weet de ultieme panda look te pakken.

Heb je geen lenzen, maar wel een bril? Dan vind je hier de ultieme make-up tips voor jou >

Reageer op artikel:
Heb je contactlenzen? Dan zijn deze 8 situaties vast herkenbaar
Sluiten