Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Beauty 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Heb je grote borsten, dan ben je waarschijnlijk hartstikke slim

Famme is dol op gekke onderzoeken met opvallende uitkomsten, zo ook deze. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Chicago zijn vrouwen met grote borsten namelijk een stuk intelligenter dan vrouwen met een kleinere voorgevel. Een gevalletje boobs én de brains, dus.

Het onderzoek is uitgevoerd door een groep sociologen. Zij hebben meerdere aspecten van vooroordelen over vrouwen met grote (en kleine) borsten onderzocht. Zo kennen we allemaal het vooroordeel over vrouwen met grote borsten dat ze minder slim zijn dan vrouwen met een kleinere cupmaat. En dat blijkt dus onzin. Duh-uh.

LEES OOK: Handig! 9 briljante manieren om hangende borsten tegen te gaan

Hoe groter, hoe slimmer

Voor het onderzoek werden 1.200 vrouwen in meerdere groepen ingedeeld, puur op basis van hun cupmaat. Alle vrouwen kregen daarna een IQ-test voorgeschoteld. Het bleek dat de vrouwen met een grote boezem (vanaf cup C) zeker tien punten meer scoorden voor de IQ-test. De vrouwen met een gemiddelde borstomvang scoorden ook een tikkie hoger dan de vrouwen met kleine borsten.

‘Verrassende resultaten’

De reden dat de onderzoeksresultaten zo ‘verrassend’ zijn, is omdat volgens een ander onderzoek mensen juist denken dat vrouwen met kleine borsten slimmer zouden zijn. Voeg daar bruin haar en een bril aan toe, en voilà: het stereotype slimme vrouw. De grootste onzin, natuurlijk. Zo bewijst ook dit onderzoek. Dus ben je gezegend met een flinke bos hout voor de deur, dan behoor je vanaf nu ‘officieel’ bij de slimmeriken.

De zoektocht naar de ideale bh duurt eindeloos, maar deze handige bh bezorgt elke vrouw een mooi stel borsten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

nhne-pulse.com

Reageer op artikel:
Heb je grote borsten, dan ben je waarschijnlijk hartstikke slim
Sluiten