Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 17 okt 2014
Leestijd: 5 minuten

Heb jij al een D.I.L.F om bij weg te dromen?

Google M.I.L.F en je krijgt miljoenen hits, tegenover enkele honderd duizenden voor de zoekterm D.I.L.F (Dad I Like to F*ck) en klik je op milf afbeeldingen dan worstel je je door talloze pornografische plaatjes van bronstige ‘moeders’. Ruud de Wild heeft zelfs een milf verkiezing, bevallig geaccepteerd dit jaar door Chantal Janzen. Gelukkig rukt de dilf op met een eigen Instagram account voor hotte Disneyland vaders en welja ook een eigen verkiezing door BNN georganiseerd. Gefeliciteerd nog Jan Kooijman. Tijd voor Famme om uitgebreid stil te staan bij het fenomeen.

Laten we allereerst even sec en semi wetenschappelijk bekijken waar de term voor staat en wie zich nu eigenlijk kwalificeert. En voor ik ermee begin moet mij van het hart dat ik een klein beetje met schaamrood op mijn kaken aan dit artikel begon. Af en toe om me heen kijkend of de man niet stiekem achter me zou komen te staan om me een zoen in mijn nek te geven en dan zou zien dat ik me interesseer voor vaders die ik graag wil … Leg dat maar eens uit. Nu is het woord f*ck in de VS eigenlijk zoiets als pindakaas in Nederland. Volkomen ingeburgerd, onderdeel van de cultuur en wie is er niet mee groot geworden. Dus ik heb mijn zegje klaar als mijn vent dit verhaal leest: ‘Ja schatje, het is eigenlijk een ode aan jou, en alle andere leuke vaders die woest aantrekkelijk zijn met hun baby in de buikdrager, maxi cosi onder de arm en voetballend op het veldje om de hoek met zoon van zes. Afijn…

Een lesje D.I.L.F.

Definitie: een fysiek zeer aantrekkelijke man die kinderen heeft. Deze man voldoet aan de volgende kenmerken:
1. Leeftijd: tussen de 30 – 50 jaar. De jonge variant moet wel mannelijk zijn (denk …) en de oude variant mag grijs en lachrimpels hebben, maar zeker niet afgeleefd en dikkig zijn.
2. Aantal kinderen: van 1 tot 6, het mag allemaal. We willen Brad Pitt niet uitsluiten natuurlijk en we hopen vurig dat George Clooney nu hij Amal tot de zijne heeft gemaakt alsnog een liefdesbaby gaat produceren die hij trots in People toont over een maand of 10.
3. Uiterlijk: een man met seksuele aantrekkingskracht, tikkeltje erotisch, twinkeling in de ogen, draagt bij voorkeur een drie dagen baardje en lijkt weggelopen uit een Gillette reclame voordat die baard eraf ging. Sportief, haar waar gemakkelijk een hand doorheen gaat en waarmee hij een ‘just-out-of-bed’ look fabriceert.
4. Stijl: houdt het midden tussen een coole nonchalante businessman die met een donker (geen zwart) pak en lichtbruine Santoni’s op werk kan verschijnen, in het weekend draagt hij de beach look (t-shirt, shorts, slippers) en áls hij een tattoo heeft zitten zijn kinderen daarin verwerkt.
5. Werk: kan van alles zijn van handyman tot advocaat/dokter of een creatief (architect, reclameman of in de media). Hij heeft er zichtbaar lol in en combineert het moeiteloos met het vaderschap waar hij een duidelijke actieve rol in heeft.
6. Persoonlijkheid: intellectueel, gecultiveerd, romantisch doch stoer en een beetje (kwa)jongensachtig. Verbaasd ons door zijn keuze van literatuur (heeft Kafka op zijn nachtkastje liggen) maar kan ook goed meepraten over de gebeurtenissen in ‘Orange is the new Black’.

BD’ers en CD’ers

Aan de hand van bekende NL papa’s en Celebrity Dads komen we een heel eind in het visueel uitleggen wat wij nou echte dilf’s vinden. Een rondje redactie leverde de volgende Nl papa’s op, de lijst was oneindig, maar we noemen onze toppers:

Barry Atsma
Of ie nog single is weten we niet, we houden geen trackrecord bij, maar bij de gedachte alleen al gooit hij hoge ogen.

Chris Zegers
Omdat we dachten dat ‘t er nooit van zou komen en omdat hij zijn dromen en 3 op reis niet opgeeft.

Michiel Huisman
Heb je ‘m al in de preview van de nieuwe Chanel no. 5 commercial gezien… nou ja daarom dus…

Alain Clarke
Met zo’n stem en dan er dan nog cute uitzien met een gek petje.

Boston Tea Party

Thijs Römer
Het is dat we Katja zo leuk vinden, anders…

Toneelprijs

Fedja van Huet
Omdat hij ons in Overspel en Penoza bleef boeien. Als advocaat en crimineel en omdat hij ongrijpbaar en mysterieus is.

Waldemar Torenstra
Jongensachtig, kuiltjes in de wangen, niet echt knap maar wel heel leuk.

En als we internationaal kijken noemen we onze favorieten, gewoon omdat het kan:

Brad Pitt
Een regenboogfamilie om van te houden. Een vrouw die vriend en vijand blijft verbazen met dappere beslissingen, en dan na better en heel wat worse alsno in het huwelijksbootje stappen. Chapeau. Brad blijft DILF op het podium.

Javier Bardem

Jimmy Fallon
Humor, looks and een baby op de arm. Een dodelijk leuke combinatie

Splashnews

Channing Tatum
Sorry ladies, we vonden er zo snel alleen een met de ‘misses’ erbij. Wel een cute stel…

Instagram

David Beckam
Als je het volhoudt met scary Victoria en zulke leuke zoons en ook nog een dochtertje fabriekt, dan hoor je in dit rijtje.

Instagram

Robert Downey Jr.
Omdat we van een beetje bad boy op leeftijd houden.

Patrick Dempsey
Lachrimpels check, grijze bakkebaarden check, imago dokter check, trouw aan zijn vrouw al decennia. Met recht een dream mcDreamy!

Orlando Bloom
Omdat ie Justin Bieber een knal op zijn neus verkocht heeft en omdat zijn mini-me zoontje te cute is. En we niet kunnen snappen dat Miranda Kerr hem niet heeft weten vast te houden.

Johnny Depp
Zijn bad boy look met uitstraling van een kwajongetje maakt hem al jaren onweerstaanbaar

Kanye West
Maar dan alleen als Kim mijlenver uit de buurt is!

Instagram

Benieuwd zijn we vooral ook wat jullie vinden van de term D.I.L.F. Wie jullie favoriet is en of jij er stiekem ook eentje hebt rondlopen op de crèche, werk of in de straat? Deel het met ons op Facebook! En vergeet vooral niet even rond te struinen op Dilfs of Disneyland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heb jij al een D.I.L.F om bij weg te dromen?
Sluiten