Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 1 apr 2014

Heb jij al een nachtnanny?

Met een kind (of meerdere) ontkom je er niet aan: slaaptekort. Wanneer je structureel te weinig slaapt, werkt dit in alles door. Je begint moe aan de dag, krijgt veel minder gedaan en aan het eind van de dag ben je kapot. Je leeft soms langs je partner heen en bent een minder gezellige en alerte moeder dan eigenlijk de bedoeling is. De oplossing? Een nacht nanny!

In Amerika en andere Europese landen is het al de normaalste zaak van de wereld, maar nu ook in Nederland in opkomst. De nachtnanny of ‘night-nurse’ zoals ze in Amerika genoemd wordt. Ze waakt over je kind(eren) tijdens de nacht. Voeden, verschonen, troosten, wiegen: ze doet het allemaal. De nachtnanny komt rond 22:00 naar je toe waarna een korte overdracht volgt. Hierna ga je zelf naar bed, terwijl zij je kroost in de gaten houdt.

Prijzig grapje

Zo kan je ongestoord een hele nacht slapen en je batterij opladen. Rond 07:00 in de ochtend draagt de nanny de zorg weer over aan de ouders. De prijzen variëren, maar voor zo’n €150 per nacht is de nachtnanny van jou. Flink aan de prijs…zul je net zien dat je koters doorslapen.

Je hebt bij een nachtnanny geen recht op kinderopvangtoeslag! Bij deze adressen kun je terecht voor meer info over de nachtnanny:

-nannyservicenederland.nl
-nl.care.com
-gortzandcrown.nl

Wat vind jij? Is de nachtnanny een zegen of overbodig? En ben of ken jij iemand die dit wel eens heeft gedaan? Laat ‘t ons weten.

Discussieer mee >

Reageer op artikel:
Heb jij al een nachtnanny?
Sluiten