Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 8 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een ‘Dad bod’ in huis? Zo ja, oppassen geblazen!

En dan is het ineens overal. Een nieuwe hype, een hipster trend en deze keer gaat het misschien wel om jouw man. De dad bod. De wat? Een afkorting van ‘dad body’, ook wel ‘papa lichaam’. De broodjes van deze mannen zitten verstopt onder een laagje vet met wat lekker plukken borsthaar. Oh, de dad bod.

Vrouwen zijn altijd al hard voor zichzelf, maar steeds meer mannen (op enige leeftijd) kunnen er ook wat van. Met het begrip ‘dad bod’ laten vrouwen aan de mannen weten dat ze eigenlijk wel een beetje kicken op een man met een buikje. Goed nieuws dus voor mannen met een laagje vet.

Waar het mee begon

Een negentienjarige studente Mackenzie Pearson uit Amerika schreef een brief aan ‘The Dad Bod’. En ze vroeg zich hardop af waarom je zou willen dat je vriend/man een ‘perfect’ lichaam heeft. ‘Je hebt als vrouw al genoeg complexen zonder dat daar een ‘perfecte’ man bij komt om je te intimideren’ zegt ze.

En er zijn nog meer voordelen, want buiten dat je hem lekker kunt vastpakken, ziet een man met een beetje meer vlees er geweldig uit in een pak. Én kan hij nu ook 1,2,3 niet meer aankomen met een opmerking over jouw vetjes. Wel zo fijn.

Onderzoek: een laagje vet is zo slecht nog niet

Een recentelijk onderzoek van de universiteit van Washington is het eens met Mackenzie, niet zo zeer over het feit dat je als vrouw al genoeg complexen hebt, maar wel dat het nergens voor nodig is dat je man perfect is. Lichaamsvet (natuurlijk niet te veel) zorgt voor een langzamer verouderingsproces en voor een goede functionering van het brein.

Social media

Zo snel als het gaat is er onmiddellijk een Dad bod Instagram account opgericht en vliegen de Dad bod hashtags je om de oren.

Simon Cowell, Leonardo DiCaprio en Adam Sandler hadden vast niet verwacht ineens weer zo populair te worden, haha:

Heb jij een Dad bod in huis? Hij vindt het vast leuk als je ‘m tagged op de Famme Facebook, hihi. Wel oppassen dat de hipsters nu niet te gezellig met je vent gaan staan doen op een werkborrel of in de kroeg ;-).

Nu we het toch over mannen hebben, deze dingen zien mannen graag in de slaapkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heb jij een ‘Dad bod’ in huis? Zo ja, oppassen geblazen!
Sluiten