Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 14 aug 2014

Heb jij een ‘gluten’kind?

Als je kind een intolerantie voor gluten heeft kun je als ouder je borst nat maken. Pasta, brood, tarwe, haver en rogge producten zijn vanaf dan uit den boze. Gelukkig helpt Hella je op weg.

Steeds meer mensen ontdekken dat ze slecht reageren op gluten. 160.000 mensen hebben het waarvan het grootste deel het niet weet en de aantallen nemen ras toe. Een korte introductie:

Wat is glutenintolerantie?

Ze noemen het ook wel coeliakie of inheemse spruw. De binnenbekleding van de darm (de darmvlokken) is beschadigd door gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in verschillende granen, zoals haver, rogge, gerst en tarwe. De meest gewone producten zoals brood, koekjes en pasta bevatten gluten. Dingen die je kinderen veel eten dus.

Wat zijn de klachten?

Bij kinderen zie je het aan dikke opgezette buikjes. Een kind kan diarree hebben, maar ook obstipatie. Klachten treden op na het eten van voedsel waar gluten in zit.

Wat kun je eraan doen?

Zo min mogelijk of glutenvrij eten. Hella, een moeder van een tweeling met coeliakie opende onlangs een winkel in Amsterdam Oost: De glutenvrije winkel, hoe toepasselijk. En of je nu van ver moet komen of in Amsterdam woont, je rijdt er graag een stuk voor om om te praten met Hella. Een enthousiaste alleskenner op het gebied van gluten. In de winkel koop je de meest uiteenlopende producten. Van ijshoorntjes tot pizzabodems en alles ertussen. Hella is een wandelende vraagbaak en beantwoord alle vragen met liefde.

De Glutenvrije Winkel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heb jij een ‘gluten’kind?
Sluiten