Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 12 mei 2015

Heb jij een Ikea kinderhekje bovenaan de trap?

Ikea waarschuwt ouders voor verkeerd gemonteerde kinderhekjes. Het gaat om de kinderhekjes types PATRULL KLÄMMA en PATRULL SMIDIG. Deze zijn niet geschikt om bovenaan te trap te monteren, maar uitsluitend tussen twee kamers of onderaan de trap.

Onlangs zijn er in Duitsland, Denemarken en Noorwegen meldingen binnengekomen van kinderhekjes die niet stevig genoeg waren, waardoor er kinderen van de trap zijn gevallen. De schade? Een gebroken tand, de ander een gebroken arm en de derde een buil. Bij de kinderhekjes zit speling tussen de drukbevestiging en de muur, daardoor kan het hekje van zijn plaats raken.

Terug naar de winkel

Hoewel de kinderhekjes voldoen aan de Europese Veiligheidsnormen, stelt Ikea toch een extra veiligheidslabel en aangepaste montagevoorschriften beschikbaar. Deze kun je afhalen bij de klantenservice bij een Ikea bij jou in de buurt. ‘De veiligheidswaarschuwing betreft de PATRULL KLÄMMA en PATRULL SMIDIG kinderhekjes met datumstempel 1510 (JJWW – jaar, weeknummer) of eerder. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit en zo wil Ikea nieuwe incidenten voorkomen. In de nieuwe montagevoorschriften staat onder andere dat de kinderhekjes uitsluitend bedoeld zijn voor veilig gebruik onderaan een trap of in een deuropening tussen twee ruimtes.’

Welke traphekjes zijn wel veilig?

De hekjes die speciaal ontworpen zijn om bovenaan de trap te gebruiken zijn de PATRULL en de PATRULL FAST traphekjes.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met de Ikea klantenservice via het gratis telefoonnummer 0800 – 453 2649.

Met deze Ikea hacks maak je de kamer van je kind uniek.

Reageer op artikel:
Heb jij een Ikea kinderhekje bovenaan de trap?
Sluiten