Eva Dusch
Eva Dusch Kids 9 oktober 2015

Hebben! Dit boek van Pharrell Williams maakt je heel ‘happy’

Het was een verschrikkelijk virus. Oh oh, we waren allemaal zwaar geïnfecteerd. Een jaar lang. Een jaar lang?! Let wel: we praten hier over het meest onschadelijk virus ooit: Pharrell Williams’ Happy-lied. Maar een gigantische wereldhit alleen is hem blijkbaar niet genoeg…

Er zijn maar weinig muzieknummers die zowel bij ouders als kind favoriet zijn. De enige die daar wel in slaagde: Pharrell Williams. Als er één nummer de hoofdprijs wint voor oorwurm van de eeuw, dan is het wel ‘Happy’. Leuk op sommige momenten, maar soms ook om stuitergek van te worden. Maar voorlopig houdt het virus nog even aan, want speciaal voor de jonge wereldbewoners maakte Pharrell, zelf vader van een 6-jarig zoontje, het ‘Happy’ prentenboek. Er komen foto’s en illustraties in te staan van kinderen over de hele wereld die laten zien wat het voor hen betekent om ‘happy’ te zijn. Het is de eerste uitgave in een reeks van vier.

Grote vragen, klein geluk

Leuk zo’n wereldhit, maar wij durven er ons hand voor in het vuur te steken dat jouw kind geen idee heeft waar dit vrolijke lied eigenlijk over gaat. Precies de reden voor Pharrell om dit boek uit brengen. Hij hoopt namelijk niet alleen de fantasie en creativiteit van kinderen aan te wakkeren en te stimuleren, maar hen de betekenis van het woord happy uit te leggen en ze te laten nadenken over wat gelukkig zijn betekent. En daar mag natuurlijk gewoon nog steeds bij gedanst worden.

Zó lief: dit groepje kleine geluksvogels mocht de Amerikaanse superster interviewen over zijn lievelingsdieren, favoriete kinderboek en of hij zijn boek liever op de WC of in bed leest. En dat levert een hoop gegiechel op (let ook vooral even op die microfoons).

Intussen laten kinderen over de hele wereld weten waarom lezen hen blij maakt. Dit kun jij ook doen! Deel jouw foto met #ReadHappy.

Koop het boek hier. Wanneer de Nederlandse vertaling verschijnt is nog niet bekend.

Eindelijk: dé 18 ingrediënten voor een ‘Happy Family’>

Reageer op artikel:
Hebben! Dit boek van Pharrell Williams maakt je heel ‘happy’
Sluiten