Eva Dusch
Eva Dusch Kids 6 apr 2016

Heeft jouw kind ook deze vleermuiscape van Ikea?

Ze zijn fantastisch nu met deze heersende batman-gekte. Niks leukers dan rondrennen in een vleermuiscape. Maar eh.. veilig zijn ze dus niet, want het zou lijden tot verstikking en schaafwonden. IKEA roept daarom op de LATTJO vleermuiscape buiten bereik van kinderen te houden.

Volgens de woongigant zijn er drie meldingen binnen gekomen over kinderen die schrammen en schaafwonden in de nek hadden opgelopen tijdens het spelen met de vleermuiscape. Dit gebeurde nadat de cape vast kwam te zitten en slechts moeizaam losliet. Hierdoor zou het kinderspeelgoed ook nog eens tot verstikking kunnen leiden. De kinderen hadden lichte verwondingen waarbij geen medische behandeling nodig was, maar IKEA wil het risico op toekomstige incidenten met de cape geheel uitsluiten.

Afzender retour

De LATTJO vleermuiscape maakte onderdeel uit van het LATTJO vleermuispak en was onder artikelnummer 603.116.50 ook los verkrijgbaar. Dit kinderspeelgoed was sinds november 2015 te koop in alle IKEA markten. Mocht je er eentje in huis hebben houdt ‘m dan buiten bereik van kinderen. Je kunt de cape weer inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis en krijgt het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling.

13 briljante Ikea hacks die iedere ouder zou moeten kennen>

Reageer op artikel:
Heeft jouw kind ook deze vleermuiscape van Ikea?
Sluiten