Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 26 aug 2016

Heeft jullie relatie de zomervakantie overleefd?

Samen rollenbollen in de tent, een rosétje drinken bij zonsondergang en wandelen langs de branding. De zomer doet wonderen voor je relatie, toch? Niet helemaal, aldus recent Amerikaans onderzoek.

Onderzoekers van de Universiteit van Washington namen onlangs de lokale echtscheidingcijfers van de afgelopen veertien jaar nader onder de loep. En wat bleek? Er was een duidelijke piek zichtbaar in augustus. Daar bleef het niet bij, ook in de maand maart gooiden opvallend veel stellen de handdoek in de ring. De cijfers wijzen dus op een patroon waarbij mensen vooral na de zomervakantie of de feestdagen de brui geven aan hun huwelijk.

De onderzoekers denken dat vakantieperiodes hoge verwachtingen scheppen bij partners. Als in: het gaat even niet zo lekker tussen ons, maar wie weet doet die vakantie in Frankrijk/samen de kerstboom versieren en lekker eten onze relatie weer goed. Oftewel, er is hoop op een nieuwe start. Valt dit in de praktijk tegen, dan wordt er na de vakantieperiode toch maar besloten om de echtscheiding in werking te zetten. Wel worden dan eerst even de financiële gevolgen op een rijtje gezet, wat de relatief late piek na de kerstvakantie verklaart.

Hebben jullie de zomervakantie overleefd? Praat met ons mee!

Laat het niet uit de hand lopen: 8 dingen die je kunt doen als je echtscheiding een vechtscheiding dreigt te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heeft jullie relatie de zomervakantie overleefd?
Sluiten