Eten 30 nov 2016 florine duif

Heerlijk avondje is gekomen: 8x originele hapjes voor op pakjesavond

Op pakjesavond natuurlijk geen tekort aan eten. Wil je eens wat anders maken dan de geijkte pan snert, wij selecteerden 8 lekkere en originele hapjes (met hier en daar een traditionele kruidnoot). Ze zijn makkelijk te maken, zodat je nog alle tijd hebt voor die drie gedichten die nog af moeten.

1. Pizzamijters

pizzamijters
Je kunt natuurlijk gewoon een pizza in punten snijden, maar dan is het niet meer zo origineel. Deze pizzamijters van Allerhande zijn te leuk! In het recept maken ze het deeg zelf, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klaardeeg kopen of naar het bladerdeeg grijpen.

2. Hartige kruidnoten voor jou en de kids

hartige kruidnoten
Kruidnoten staan bekend om hun kruidige speculaassmaak, maar wat nou als je er wat tomaat en parmezaan doorheen gooit? Dan krijg je deze heerlijke, hartige kruidnoten van Chickslovelittleones.

Samen pepernoten bakken

3. Kruidnoten pancakes met sinaasappel marmelade

pannenkoeken
Een machtig toetje, laten we het daar op houden. Maar wel met een smakencombinatie waar je u tegen zegt. Een recept van Francesca Kookt dat je ook nog een keer kunt gebruiken voor een verrassend ontbijt.

4. Sinterklaas kipletters met satésaus

kipsate
Tja, eigenlijk is het gewoon kipsaté, maar het ziet er zo leuk uit. Het recept vind je hier en het is binnen no-time gepie(p)t.

LEES OOK: Rara, welke chocoladeletter heeft de meeste chocola?

5. Pietjes van olijf en tomaat

pietjesolijf
Met deze snelle en gezonde snack steel jij – oké, buiten Sinterklaas zelf natuurlijk – de show. Het recept komt van Chickslovefood. Prik een zwarte (of groene, it’s up to you uiteraard) olijf op een stuk komkommer, leg daar bovenop een gehalveerde cherrytomaat en maak het af met een veer van rucola.

6. Hartige banketletter

hartige banketletter
Och man, banketletters zijn heerlijk! Maar een hartige variant is minstens zo lekker. Dit recept afkomstig van Uit Pauline’s Keuken is gemaakt met bladerdeeg en gekruid rundergehakt. Wij voegen er zelf nog een tip aan toe: snuf kaneel. Doet het altijd goed met gehakt.

7. Niet voor het paard!

wortelkoekjes

En deze geweldige koekjes passen ook helemaal bij het thema. Alleen zijn deze niet voor Amerigo. Het recept vind je hier.

8. Makkelijke wortelsoep met sinaasappel en gember

wortelsoep
Op zo’n heerlijk avondje hoort gewoon een pan soep. En aangezien de temperaturen aardig aan het dalen zijn, hebben we iets verwarmends nodig. Daarom: een wortelsoep met sinaasappel en gember. Hier vind je het makkelijke recept.

For adults only: Sinterklaas is natuurlijk een kinderfeest, maar deze brownies zijn toch echt alleen voor volwassenen. Eet niet teveel, anders klinkt je gedicht heel rommelig.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Heerlijk avondje is gekomen: 8x originele hapjes voor op pakjesavond
Sluiten