Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 24 jan 2017

Heerlijk. Leraar vertelt kinderen om te ‘dabben als ze niezen’

Kinderen en bacillen horen gewoon bij elkaar. Maar nu het griepvirus aanhoudt en we geen zin hebben in nog meer zieke huisgenoten vonden wij deze dab oplossing van een leraar slash schooldirecteur vrij briljant. Hij wint er ook nog eens de harten mee van alle kinderen.

Wie nu nog niet weet wat dabben betekent en hoe het gaat, heeft het afgelopen jaar onder een steen geleefd. Goed, persoonlijk dacht ik dat het een dance move van Justin Bieber was, maar om mezelf te verdedigen was dat omdat mijn kinderen Justin Bieber dit hadden zien doen in een clipje. Dus, de dab.

Dab oorsprong

De dab komt oorspronkelijk uit de Hip Hop-scene van Atlanta in de VS, maar is beroemd geworden door diverse voetballers als Pogba en Balotello, die hem na het scoren van een doelpunt bij de vlag showen.

Zelfs Hillary Clinton weet haar weg naar de dab te vinden, getuige een optreden van haar al dabbend tijdens de Ellen DeGeneres show.

Pyjama zelfstandig aangedaan? Dab!

Mijn kinderen marcheren tegenwoordig al dabbend van prestatie naar prestatie. Bord leeggegeten? Dab! Pyjama zelfstandig aangedaan? Dubbel dab! Gescoord met voetballen? Ok, dat is tenminste 6 dabs waard.

En nu heeft Tom Bowman, hoofd van een school in de VS ervoor gezorgd dat de dab niet meer de meest populaire move op school is, maar ook de meest effectieve om leerlingen wat hygiëne etiquette bij te brengen. En niet te vergeten de verspreiding van bacillen in de lucht.

LEES OOK: Ook deze leraar kwam met een briljante oplossing voor een schoolprobleem.

Destroy All Bacteria, DAB!

Hoe vaak ik wel niet ‘Hand voor je mond’ roep als er gehoest, geproest en geniest wordt. En deze meneer Tom Bowman lost in een keer het hele probleem voor ons ouders op. ‘Dab voor je mond’ klinkt toch een stuk cooler en betekent gewoon gratis eentje extra aan je dagelijkse dabbing repertoire toevoegen.

Nadat een leerling een foto van de dabbende schooldirecteur (Destroy All Bacteria) op Imgur postte ging het natuurlijk los. Buzzfeed gaf de dab tegen niezen al een mooie plek op de lijst van meest hilarische tweets in 2016 en de overheid en gezondheidsinstanties denken er al aan om het dab trucje in te voeren als officiële manier om bacillen te stoppen.

Bowman zelf blijft nuchter onder alle aandacht. ‘Het voordeel van mijn internet roem is dat leerlingen voor het eerst met me willen praten als ze me tegenkomen op school.’

En deed jouw kind afgelopen jaar ook mee aan de bottle flipping rage?

Reageer op artikel:
Heerlijk. Leraar vertelt kinderen om te ‘dabben als ze niezen’
Sluiten