Eva Dusch
Eva Dusch Mind januari 21, 2016

Heftig! Vader maakt interactief computerspel om het verlies van zijn zoon te verwerken

Het verlies van je kind verwerken, daar bestaan geen regels voor. Geen kant-en-klare oplossing. Geen snelle therapeutische sessie. Vader Ryan Green besloot een computerspel te maken om zijn overleden zoon Joel te eren. En zelfs de stoerste vaders geven toe het hierbij niet meer droog te kunnen houden.

Is het een spel of een documentaire? That Dragon, Cancer lijkt eerder een interactieve documentaire. Hoofdpersoon is de vierjarige Joel Green, een jochie waarbij op 1-jarige leeftijd een agressieve vorm van (hersen)kanker wordt geconstateerd. Een ziekte waar hij uiteindelijk aan overlijdt. In de tussentijd volgt voor zijn ouders een zware en emotionele periode van ziekenhuisbezoeken en negatieve uitslagen, waar het ook vooral om draait in het spel. Je voelt hun gevecht tussen hoop en overgave.

Voor vader Ryan is het spel niet bedoeld om andere ouders in dezelfde situatie te vertellen wat ze moeten doen, maar een manier om hun zoon te eren en zijn eigen verdriet en verlies te verwerken. Wij hebben het spel nog niet eens gespeeld (als we dit überhaupt nog wel durven) maar de trailer is op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Zouden jullie het droog houden bij dit spel? Laat het ons weten op Facebook!

Omgaan met rouw: uithuilen of flink doorpakken?>

Reageer op artikel:
Heftig! Vader maakt interactief computerspel om het verlies van zijn zoon te verwerken
Sluiten