Heftig! Vrouw laat harde werkelijkheid van borstkanker zien

Lizette van Loenen 26 okt 2015 Body

De 36-jarige moeder Jenn Atler uit de Verenigde Staten kreeg twee jaar geleden te horen dat ze borstkanker had. Ze kreeg 35 bestralingen, die er gelukkig voor zorgden dat zij de ziekte overwon.

Toch wilde Jenn geen succesverhaal koppelen aan haar overwinning. Daarom zette ze schokkende foto’s online van hoe haar borsten eruit zagen na de radiotherapie. ‘Here’s your f*cking breast cancer awareness.’ zette ze onder de foto’s op haar Tumblr-pagina.

‘Here’s your f*cking breast cancer awareness. Deze ziekte wordt vaak geseksualiseerd in de hoop dat het meer aandacht trekt. En daardoor negeert onze samenleving de brute werkelijkheid achter borstkanker en de behandeling. Ik wilde graag een keer de lelijke kant laten zien. Borstkanker is niet sexy. Het gaat niet over borsten redden. Het staat synoniem voor littekens, misselijkheid, pijn, een kaal hoofd, huid die verbrand is en een gebroken hart.’

Ondanks dat ze ook veel kritiek heeft gekregen, krijgt ze vooral steunbetuigingen. ‘Dank je dat je dit wilt delen, ik heb dit nog nooit gezien. Het maakt me oncomfortabel als ik ernaar kijk en dat is precies de reden dat ik het deel.’ Inmiddels is de post bijna 140.000 keer geliked en gedeeld.

Bekijk de foto’s van Jenn hieronder:

tumblr_mubpt4H8jX1rgkdhgo1_250

Bron: tumblr

tumblr_mubpt4H8jX1rgkdhgo2_250

Bron: tumblr

Lees ook: Het borstkankerverhaal van een moedige fotografe >

Reageer op artikel:
Heftig! Vrouw laat harde werkelijkheid van borstkanker zien
Sluiten