Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 29 december 2017

Heldhaftige brandweerman adopteert de baby die hij jaren geleden redde

Toen brandweerman Marc Hadden op 14 november 2011 werd opgeroepen, had hij nooit kunnen voorzien dat die noodoproep zijn leven voorgoed zou veranderen. 

Buikpijn

Eenmaal ter plekke kreeg Marc te maken met een vrouw die klaagde over extreme buikpijn. Niet veel later lag ze te bevallen en hielp de brandweerman voor het eerst in zijn leven een kindje ter wereld. Hij moest het meisje aan het zuurstof leggen totdat ze in staat was zelfstandig te ademen. ‘Ze worstelde vanaf het eerste moment dat ik haar in m’n armen had. Het was geweldig om haar eindelijk te horen huilen’, vertelt hij tegenover People.

Adoptie

Toen hij het kindje naar het ziekenhuis bracht, zei de moeder, een alleenstaande tiener, dat ze niet voor het kind kon zorgen. Marc en zijn vrouw Beth waren al jaren bezig met adopteren omdat hun twee zoons niet geheel probleemloos ter wereld kwamen. Beth bezocht de moeder in het ziekenhuis. ‘Mijn hart ging heel erg naar haar uit. Ik vroeg of ik iets voor haar kon betekenen.’ Toen een arts begon over adoptie zei het meisje dat ze niet wilde dat haar kind geadopteerd zou worden door iemand die ze nog nooit had ontmoet.

‘Opeens had ik de kans om te vertellen dat Marc en ik al jaren een kans zochten om te adopteren. Ze keek naar me en zei: ‘ik wil dat jullie de baby adopteren’. Ik belde Marc en zei: ‘Ik geloof dat we net een baby hebben gekregen’.’

Rebecca Grace

Beth en Marc noemden het meisje Rebecca Grace, roepnaam Gracie. Hun dochter is inmiddels 6 jaar oud en weet precies hoe haar ouders haar hebben gekregen. Ze is dol op tutu’s en turnen en kan makkelijk op tegen de grappen van haar oudere broers.

‘Iedere dag kijk ik er naar uit haar wakker te maken, aan te kleden en naar school te brengen’, vertelt Marc. ‘Ik leef de beste dagen van m’n leven. Ze heeft aan al onze levens bijgedragen.’ Hoé lief.

Ook wondermooi: dit stel adopteert zeven broertjes en zusjes.

Redbookmag

Reageer op artikel:
Heldhaftige brandweerman adopteert de baby die hij jaren geleden redde
Sluiten