Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 11 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

24/7 met het hele gezin thuis? Zo zorg je toch voor een beetje me-time

We zitten met z’n allen op elkaars lip, en als je kinderen hebt betekent dat de hele dag: ‘mamaaaaaa’. Nu het huis uit vluchten of je kinderen even de deur uit sturen niet meer gaat, hoe kom je dan toch nog aan een beetje broodnodige me-time?

Oké er zijn ergere dingen, maar wij ouders hebben het momenteel ook echt niet zo gemakkelijk. Nu je naast je gewone taken ook nog een onderwijzer en animatieteam bent is er voor jezelf weinig tijd over. En als de kids dan ‘s avonds eindelijk op bed liggen, duik je er zelf het liefst ook meteen in. Hoe voorkom je dat je de komende weken door draait? Nou, met een beetje tijd voor jezelf.

Jouw tijd is nu

Even helemaal niks aan je hoofd, al is het maar een half uurtje, kan wonderen doen voor je humeur en je geestelijke gesteldheid. En daar profiteert uiteindelijk iedereen van, toch?

En de kinderen? Die draag je even over aan je partner of zet je gewoon even achter een filmpje.

De badkamer

Een van de weinige ruimtes in huis met een slot op de deur, de badkamer! Nu hoef jij je niet de hele dag in de badkamer op te sluiten, maar een lekker thuis spa momentje is helemaal zo gek nog niet. Neem een lekker maskertje, laat een bad vollopen of neem een uitgebreide douche. Kaarsjes erbij, rustgevende muziek aan. Je voelt je daarna als herboren.

Een wandeling

Een frisse neus halen moeten we van Mark Rutte bij voorkeur alleen doen. Komt dat even goed uit. Laat die kids bij je partner en loop of fiets even een blokje om. Even je gedachten laten gaan en de buitenlucht opsnuiven is heerlijk.

Mediteren

Even je hoofd leeg maken doe je door te mediteren. Er zijn genoeg fijne apps en YouTube filmpjes te vinden die jouw meditatiesessie kunnen begeleiden. Het hoeft maar een kwartiertje te duren en dan kun je er daarna weer even tegenaan.

Sporten

Yoga, work-outs het internet wordt momenteel overspoelt met sportgerelateerde video’s. Kies een leuke uit, zet je verstand op nul en werk je even lekker in het zweet. Daarna voel jij je vast een stuk beter.

(video)bellen

Even kletsen met je moeder, zus of vriendin kan je goed doen. Even je hart luchten en ongegeneerd klagen kan heerlijk zijn. Bij voorkeur met een andere moeder die weet waar je het over hebt.

Lezen of bingen

Een tijdschrift, goed boek of toch je favoriete serie kijken? Plan een half uurtje per dag in voor jezelf om even een van deze dingen te doen. Je je daaraan en laat het voor niets (oké bijna niets) wijken. Je verdient het!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
24/7 met het hele gezin thuis? Zo zorg je toch voor een beetje me-time
Sluiten