Samantha Lakker
Samantha Lakker Kinderen 15 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

7 x waarom het niet erg is om een helikopter moeder te zijn

Tuurlijk, er is niet een bepaalde manier van opvoeden die ervoor zorgt dat je kind zich perfect gedraagt. De een geeft haar kind liever een time-out en de ander geeft haar kids liever een standje. Zo is er voor ieder wat wils. Maar volgens de moederpolitie is je kind als een havik in de gaten houden nou niet bepaald de beste manier. Ja, we kennen ze allemaal wel. Andere moeders die er van overtuigd zijn dat zij veel beter weten hoe ze jouw kind moeten opvoeden. No, thank you!

Dit zijn zeven redenen waarom het juist helemaal niet erg is om een helikopter moeder te zijn.

Je kunt het niet voorkomen

Hoe graag je het als helikopter moeder misschien wil voorkomen, wat je ook doet, je kinderen zullen toch te maken krijgen met tegenslagen. Dus de stelling dat kinderen van helikopter moeders niet om leren gaan met missers, is niet waar. Tuurlijk, jij voorkomt dat je kinderen in serieus gevaar komen, maar ook jouw kind maakt weleens een smakker en moet weer opstaan.

Je kauwt niet alles voor je kinderen voor

Het is wat de meeste moeders van je zullen denken. Jij kauwt alles voor je kinderen voor. Geen klusjes in het huishouden, niet zelf je kamer opruimen en ga zo maar door. Maar niks is minder waar. Ook jij vindt het belangrijk dat je kinderen meehelpen in het huishouden en hun eigen boontjes doppen.

Omdat jij het belangrijk vindt dat je kinderen zich gesteund voelen

Uiteraard vindt iedereen dit belangrijk. Maar met jouw opvoedingsstijl laat je op je eigen manier zien aan je kids dat ze zich veilig, zeker en geliefd mogen voelen. En daar is helemaal niks mis mee.

Je kinderen zijn nu juist klaar om zelfstandig te zijn

Je kids zijn gewend dat mama of papa altijd in de buurt is om op te letten. Dit zorgt er juist voor dat je kinderen uiteindelijk behoefte krijgen om dingen zelf te doen. En daarbij leren ze nu ook van zich afbijten.

Ze komen voor zichzelf op

Helemaal in het thema van van je afbijten, zal je geheid een paar keer horen: “Mam, ik kan het zelf!” En juist dat bewijst dat je kleintjes vanzelf aangeven wanneer ze genoeg hebben van het helicopter parenting. Als je kids wat meer ruimte nodig hebben merk je dat vanzelf.

Jij weet het het best

Het is gewoon zo: mama knows best! Jij weet zelf wat er het beste is voor je kinderen, en voelt aan waar je koters juist wel of helemaal geen behoefte aan hebben. Jij hebt een opvoedingsstijl gecreëerd die volgens jou het best werkt voor jezelf en je kids.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme