florine duif
florine duif Kids 2 okt 2016

HELP! 8 dingen die gebeuren als de knuffel van je kind ‘weg’ is

Bijna ieder kind heeft een lievelingsknuffel. Zo één die ze te pas en te onpas in de mond stoppen en die naar Brie de Meaux ruikt. Zo één waar kwijl en tranen inzitten en die veiligheid biedt in de meest ongemakkelijke situaties. Juist, een plushy ofwel ‘tuttel’. En als ‘ie kwijt lijkt, is er stront aan de knikker. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouder. Dit zijn de 8 dingen die kunnen gebeuren wanneer de knuffel van je kind tijdelijk foetsie is.

Men zegt weleens: “Ach, dan koop je er toch twee, dan is het probleem opgelost.” Maar zo simpel ligt het niet. Nee, want de verdwijning van dé knuffel – en dan heb ik het in dit geval over dat ‘ie ‘tijdelijk even zoek’ is of in de wasmachine ligt – wekt bepaalde emoties op. Emoties die je – voordat je moeder werd – nooit had kunnen beschrijven. Dan gebeurt er dus dit:

LEES OOK: Bedankt internet! Zoekgeraakte knuffel ‘reist’ de hele wereld rond.

Bij het kind

1. Er ontstaat een verontwaardigde blik richting jou
Jij bent de moeder, dus jij moet sowieso weten waar het arme beest is. Jij moet opletten, want nou is ‘ie weg. Als je dan ook nog eens zegt dat je het niet weet, krijg je een doodse blik en verschijnt er een pruillip, gevolgd door … tranen.

2. Hoe meer jij kalmeert, hoe harder je kind gaat krijsen
“Nee, liefje, rustig maar Apie is echt niet weg”, kun je daarom ook maar beter niet zeggen. Zet het liever op een zoeken en doe alsof dit je grootste levensmissie ooit is. Dat is het ook.

3. Als je kind erachter komt dat de knuffel in de wasmachine ligt…
Zijn er twee opties: of jouw kroost gaat voor de wasmachine zitten en snikt met lange halen dat ‘zijn of haar knuffel verdrinkt’. Tja, leg dat maar eens uit. Of – en dit is optie twee: je krijgt de volle laag, want hoe durf jij als moeder dé knuffel te wassen? Hij is helemáál niet vies en ruikt naar bloemetjes.

4. Ze wordt echt hysterisch tot en met
En dat terwijl je kind gewoon op de knuffel blijkt te zitten… Dit gebeurde dus laatst bij mij in de auto. We komen uit de Mediamarkt en rijden terug naar huis. Halverwege vertelt dochter I. doodleuk dat Konijn nog in de winkel ligt. Terwijl ze de schrik in m’n ogen ziet, zet ze het op een gillen. Met piepende banden rijd ik terug en net als we er bijna zijn tovert ze Konijn onder haar billen vandaan. Het huilen verandert in lachen en ik? Ik heb koffie nodig.

LEES OOK: Misschien krijg je voor elkaar dat het internet met de knuffel van je kind aan de haal gaat.

Bij jou

5. Je gaat geloven dat knuffels leven
Maar echt. Soms kunnen knuffels echt even ‘weg’ zijn. Ik weet gewoon zeker dat ze leven en kunnen lopen (Toy Story, Huisdiergeheimen, duh). Net lag hij nog op de bank, nu is ‘ie weg. En nee, je hebt geen bril nodig. En ja, je weet zeker dat hij daar net nog lag.

6. Je wist niet dat je dit stresslevel kon bereiken
Kinderen leveren sowieso stress op. Dat is één ding wat zeker is, maar dit stresslevel is gewoon horror.

7. Wanneer ‘Ollie’ mee naar buiten is, besteed je net zoveel aandacht aan hem als aan je kind
Geen grap. Eigenlijk zelfs nog meer. Het liefste houd jij ‘m bij je, maar aangezien dat vaak niet mag, check je om de drie seconden de kinderwagen of de handen van je kind. Als je Ollie maar kunt zien. En als Ollie dan uit de kinderwagen gevallen blijkt te zijn, breekt het angstzweet je uit. This ain’t happening…

8. Je hebt tientallen zinnen klaarliggen voor als het echt een keer menens is
Hoe ga je er eigenlijk mee om als de knuffel van je kind écht weg is? Je kun niet zomaar even zeggen “Sorry schat, vanavond slaap je alleen.” Daar is een hoop tact en moed voor nodig, dus ben je altijd op het ergste voorbereid. Pfff… Als het maar nooit gebeurt. Is het jou weleens overkomen, dat de knuffel van je kind echt weg is? En zo ja, wat deed je toen? Laat je tip achter op onze Facebook-pagina.

Reageer op artikel:
HELP! 8 dingen die gebeuren als de knuffel van je kind ‘weg’ is
Sluiten