Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 18 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Knapt je zieke kind echt op van kippensoep? Wij zochten het voor je uit!

Als kinderen ziek zijn dan krijgen zij al snel een lekker kommetje kippensoep. Men beweert namelijk dat hier iets helends in zit. Maar is dit ook werkelijk zo en is het niet slechts een fabeltje? Wij zochten het voor je uit!

Kippensoep

Het drinken/eten van kippensoep zorgt ervoor dat we gehydrateerd blijven en daarnaast bevat het elektrolyten (voedingsstoffen). Zieke mensen kunnen deze zeer goed gebruiken. Het soepje wordt al eeuwen ingezet tegen verkoudheid. Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het medisch tijdschrift Chest, werkt de combinatie van groenten en vetten ontstekingsremmend. Zo kan het bijvoorbeeld ook een luchtweginfectie verlichten.

LEES OOK: Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt.

Daarnaast is hete kippensoep goed tegen slijm in de neusholtes. Heet water werkt ook goed, maar deze soep werkt nog beter omdat het lichaam reageert op de smaak ervan. De bewijzen omtrent kippensoep zijn dus niet mega hard, maar het feit dat generatie op generatie dit wordt toegepast wil toch wel iets zeggen.

Al zou je het alleen maar voor het placebo-effect doen kan dit alsnog de klachten verminderen. Het is een feel good dish en daarom altijd een goed idee. Zorg dat de soep niet te heet is wanneer je deze aan je kleintjes opdient (spreek voor zich, maar just in case). Voeg hier allerlei gezonde dingen aan toe. Denk aan: kurkuma, peterselie, wortel, gember, selderij en etc. Op deze manier maak je er een heerlijk antiviraal soepje van. Bye griepje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme