Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 3 okt 2017

De kans is groot dat jij ook de dupe bent (geweest) van ‘hepeating’

Ik heb meer mannelijke vrienden dan vrouwen. Waarom? Geen gezeur. Ze zijn grappig en maken zich minder druk om dingen dan vrouwen soms kunnen doen. Nadeel is wel dat ik vaak ge’hepeat’ ben. Dat ik met een idee kwam dat totaal genegeerd werd, totdat een van mijn mannelijke vrienden hetzelfde idee opperde en de rest van de groep het ineens het beste idee van Nederland vond.

Hepeating

Ik heb me meerdere keren afgevraagd wat hier de logica achter zou kunnen zijn, net als de Amerikaanse Nicole Gugliucci. Ze is onderzoeker en sterrenkundige en meermaals de dupe geworden van ‘hepeating’. Ze is niet de enige, kwam ze achter toen ze erover begon op Twitter.

Massale herkenbaarheid

Ze plaatste er een tweet over op internet, die sindsdien het web over vliegt. ‘Mijn vrienden hebben een woord bedacht: hepeated. Dit is wanneer een vrouw met een idee komt dat genegeerd wordt, maar wanneer een man hetzelfde idee oppert en iedereen het ineens wél een goed idee vindt.’ Dat vrouwen zich er massaal in herkennen blijkt uit het aantal likes en shares op van het bericht. Ruim 200 duizend mensen gaven aan de tweet leuk te vinden.

LEES OOK: 10 x redenen waarom mannen op emotionele vrouwen vallen

Reacties

Ze kreeg duizenden treffende reacties op haar tweet, onder andere van andere vrouwen die het roerend met haar eens zijn.

Ben jij wel eens de dupe geweest van hepeating? Laat het ons weten en reageer op onze Facebook-pagina.

So long, mannen! De hersenen van vrouwen zijn op dit gebied een stuk beter ontwikkeld dan die van mannen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De kans is groot dat jij ook de dupe bent (geweest) van ‘hepeating’
Sluiten